19. september 2019  
V Bitnjah: lonec, lonček, lončkarji....
V Bitnjah: Janko Proj je raziskal in predlagal
V Bitnjah: kdaj otvoritev?
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 25.07.2016
Trmast: bodi tudi ti!
Pišite, sporočajte = pa smo zmagali!

Pogrešamo avtorje, ki bi nam napisali prispevke za objavo: Kranj je okvir, vse ostalo odprto! Pogrešamo še več tistih, ki bi nas opozorili na zanimivosti: bodite v stiku z nami! In se seveda veselimo dejstva, da smo popolnoma brezplačen spletnik - nimamo sponzorjev, reklam, oglasov (kar ne pomeni, da jih ne bomo imeli), zlasti pa ne "botrov": zato nam pomagajte tudi vi. Kajti, priznati je treba, manjka nam ogromno - natančnosti, boljšega jezika, boljših virov, strokovnih prispevkov in še česa. Kot bi rekel Boštjan iz Stražišča: neverodostojen medij....in mi dodajamo: veseli smo tudi njegovih klikov - skupaj jih je, verjeli ali ne, PRAVLJIČNIH SEDEM MILIJONOV!!!


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 19.09.2019, 11:26, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 99 /887, zadetki (25.12.2011): 11130438
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


DOST DOPUSTA!
Kranjski mestni svet na delu
 
19.09.2019
KRANJSKE ZGODBE O USPEHU
Egipčani, Američani in drugi...

Najprej je treba vedeti, kdo prodaja: Slovenci. Mi. Tudi v Kranju.

Potem je treba vedeti kdo (tudi) kupuje: tujci = Američani Savo, Egipčani Iskraemeco, Srbi banko.

Potem so tu dejstva: Goodyear je bil pričakan kot tisti, ki bo uničil Savo. Zdaj se bo širil, izdeluje in prodaja tisto, kar mu je prodala slovenska ekipa Save, ki je potem svoje podjetje uničila, da je pristalo v državni lasti. Egipčani da bodo delali števce? Ni šanse, so rekli mnogi v Kranju. Zdaj jih delajo uspešno, a najprej je bilo treba priti z denarjem kot Američani. In zdaj so se odločili v Kranju kupiti še luksuzno lokacijo za gradnjo stanovanj. Srbi bodo banko uničili, ukinili ali kaj? Ne, zdaj pravijo, da bo večja in kujejo dobičke. Njena prodaja sovpada z idejo Bohoričev&Piskernikov&Kavčičev o tem, da bodo vladali Sloveniji. Z denarjem, kapitalom. Tudi z 200 milijoni, ki so jih prinesli Američani.

Svet je globalna vas, mi pa lahko jamramo o tujcih to in ono, mnogokrat upravičeno. Le nečesa ne smemo nikoli  pozabiti: da so prišli oni kot kupci, smo odgovorni mi, prodajalci. Tudi v Kranju. Trma zato pričakuje, da bo naš župan, nekdaj poslovnež, te tujce (ki poganjajo korenine v našem mestu) znal bolje vključiti v utrip mesta. Zakaj ne bi nastal "klub" tistih, ki v Kranju vlagajo ali zgolj živijo in so za naš razvoj pomembni. Tisoče delovnih mest zdaj jamči tuj kapital tujih lastnikov. Banka je v tuji lasti, a kdaj je naša Gorenjska banka bila kaj - kranjska?

Denar ne smrdi, pravijo. Denar je plaha ptica, trdijo. Kranj mora biti odprt do vseh, ki k nam prihajajo. Klub "Dobrodošli" za vse tujce, ki prinašajo napredek, je lahko priložnost, da se bolje spoznamo. In za to v tej globalni vasi, kot rečemo svetu, gre.