22. avgust 2019  
Prometna provinca: nadvoz kot opomin
Prometna provinca: živce na pašo....
Prometna provinca: rešitev, ne odrešitev
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 10.05.2019, rubrika: Kranj+
Trma predlaga nagrado Nejca Zaplotnika
Pobuda ali kaj več?

So ljudje, ki s svojim početjem zaznamujejo čas. Osebno nisem gornik, še manj hribolazec, še manj alpinist ali kaj podobnega. Ampak: karizmatičnost Kranjčana Nejca Zaplotnika je v tem, da njegove podvige in njegovo življenje in njegovo življenjsko in gorniško "vzpenjanje na vrh" zmorem(o) spoznati in ceniti ter priznati kot trajno vrednoto, ki vsebuje pogum, vztrajanje, cilj in pot do njega. Zato kot Kranjčan, novinar, spremljevalec dogajanja okoli sebe, predlagam, da mesto Kranj ustanovi posebno nagrado, ki bo v Zaplotnikovem duhu: PODELILI BI JO VSAKO LETO OB OBLETNICI VZPONA VRH SVETA/13.maj/OD KATEREGA MINEVA ŽE 40 LET. NJENA VSEBINA IN PROTOKOL NAJ BOSTA SICER NALOGA MESTNE POLITIKE IN UPRAVE, VSEBINA PA NEDVOUMNA: ZAPLOTNIKOVA NAGRADA GRE VSAKO LETO TISTEMU MLADEMU KRANJČANU (DO 30 LET, NA PRIMER), KI JE STORIL V PRETEKLEM LETU NEKAJ IZJEMNEGA, POKAZAL ZAPLOTNIKOVE IN SVOJE VREDNOTE. NAGRADA NAJ BO /TUDI/ DENARNA, KER MLADI POTREBUJEJO DENAR BOLJ KOT KDORKOLI. Kriteriji izbora, način izbora, podelitve ipd. so stvar presoje, če bo predlog sprejet. Da bi se to zgodilo, predlagam, da strinjanje izrazite s klikanjem na stran Trme ali z elektronskim sporočilom MO Kranj. Četudi pa predlog ni dober, ne bo sprejet, ni pravi, nič hudega: osebno sem prepričan, da moramo mlade v Kranju znati spodbuditi. Mimogrede, se vam sanja, kdo je Jasmin Frelih!?  Ne? Potem ste del večine. Pa več v nadaljevanju.


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 22.08.2019, 09:22, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 93 /820, zadetki (25.12.2011): 11000224
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SVINJAMO SAMI!
Primer Bitnje
 
21.08.2019
AVTOBUSNA ZABLODA IN NJENI OTROCI...
Kranjski sindrom

Je bil župan Bogataj in je želel avtobusno postajo premakniti na Zlato polje. Je bil županski kandidat Trilar in je to obsodil. Je postal župan Trilar in je postajo želel pod okni porodnišnice, ob šolah, ljudje in stroka pa so to obsodili. Je bil kandidat Rakovec, ki je najavil, da postaje tam ne bo.

Je župan Rakovec, ki ga Trilarjeve zablode tudi sicer že lahko veliko stanejo. Avtobusna postaja zagotovo največ, če bi se je lotil. Amapk: se je ne bo. Ne tam kjer jo je videl prejšnji župan in razburil ljudi ampak tam kjer jo imajo vsa mesta: skupaj z železniško in dobro povezavo z mestom. Med tem pa se Kranj sooča s spremembami, ki so sicer kozmetične - a pomembne. 

Alenka Bratušek je naša kranjska ministrica. V začetku septembra bo "uradno doma" kot se reče in treba je priznati: dve krožišči napredujeta odlično, prenova mostu pa bolj počasi. Ampak, iz Ljubljane pričakujemo še kake novice. O štiripasovnici proti Šenčurju, na primer. O vzhodni obvoznici, na primer. En vlak (s primestno železnico) je že šel mimo, zadeva se ne splača, pravijo.

Naloga sedanjega župana in oblasti je jasna: dokončati prejšnje naložbe (in tu je treba tudi bivšemu županu priznati zasluge zanje, ker je dovolj sitnaril) in temeljito premisliti, kaj potrebujemo najbolj. In to pri ministrici tudi doseči. Ne bo lahko, ker denarja ni nikdar dovolj. A zagotovo se je treba otresti tega, da vsak župan po svoje (in za svoje....) načrtuje nekaj, kar je resnično dolgoročna naložba.

Kranj - roko na srce - ima grdo in staro, a povsem delujočo in relativno nemotečo avtobusno postajo. Zato naj bo nova premisleka vredna rešitev, ki ne bo umazanije plinov pripeljela še bolj v mesto, ampak na rob. In take naj bodo tudi prometne rešitve z obvoznicami ipd.

Potem bo lepše živeti v mestu na skali. Kranj - mesto nas kali!?