25. maj 2019  
Tehnični knock out: Boštjan Trilar
Zmaga po točkah: Matjaž Rakovec
Mestni svet MO Kranj: kdo je kdo in s kom
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 10.05.2019, rubrika: Kranj+
Trma predlaga nagrado Nejca Zaplotnika
Pobuda ali kaj več?

So ljudje, ki s svojim početjem zaznamujejo čas. Osebno nisem gornik, še manj hribolazec, še manj alpinist ali kaj podobnega. Ampak: karizmatičnost Kranjčana Nejca Zaplotnika je v tem, da njegove podvige in njegovo življenje in njegovo življenjsko in gorniško "vzpenjanje na vrh" zmorem(o) spoznati in ceniti ter priznati kot trajno vrednoto, ki vsebuje pogum, vztrajanje, cilj in pot do njega. Zato kot Kranjčan, novinar, spremljevalec dogajanja okoli sebe, predlagam, da mesto Kranj ustanovi posebno nagrado, ki bo v Zaplotnikovem duhu: PODELILI BI JO VSAKO LETO OB OBLETNICI VZPONA VRH SVETA/13.maj/OD KATEREGA MINEVA ŽE 40 LET. NJENA VSEBINA IN PROTOKOL NAJ BOSTA SICER NALOGA MESTNE POLITIKE IN UPRAVE, VSEBINA PA NEDVOUMNA: ZAPLOTNIKOVA NAGRADA GRE VSAKO LETO TISTEMU MLADEMU KRANJČANU (DO 30 LET, NA PRIMER), KI JE STORIL V PRETEKLEM LETU NEKAJ IZJEMNEGA, POKAZAL ZAPLOTNIKOVE IN SVOJE VREDNOTE. NAGRADA NAJ BO /TUDI/ DENARNA, KER MLADI POTREBUJEJO DENAR BOLJ KOT KDORKOLI. Kriteriji izbora, način izbora, podelitve ipd. so stvar presoje, če bo predlog sprejet. Da bi se to zgodilo, predlagam, da strinjanje izrazite s klikanjem na stran Trme ali z elektronskim sporočilom MO Kranj. Četudi pa predlog ni dober, ne bo sprejet, ni pravi, nič hudega: osebno sem prepričan, da moramo mlade v Kranju znati spodbuditi. Mimogrede, se vam sanja, kdo je Jasmin Frelih!?  Ne? Potem ste del večine. Pa več v nadaljevanju.


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 24.05.2019, 09:32, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 66 /735, zadetki (25.12.2011): 10554987
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


HVALA, SE PRIPOROčAMO!
Preko 1100 vas je kliknilo...
 
24.05.2019
PA KOGA TO BRIGA...!?
Nikar pozabiti, kdo odloča!

Lokalna politika? Brez veze! Lokalni politiki? Brezvezniki! Lokalne teme? Brezvezne.

Napaka. Tak odnos nas lahko pripelje do tega, da nam pred nosom zraste stolpnica in ukrade sonce. Da se vse življenje vozimo po slabi cesti od doma. Da otrok ne more v vrtec. In tako naprej... Lokalna politika je še kako pomembna in ljudje, ki jih izvolimo tudi. Ker dejansko ne odločajo o tem, ali se bodo udarili Američani in Kitajci, ampak o tem, kako živimo.

Rojstvo "Male koalicije" v mestnem svetu je logična posledica želje po vplivu. Barbara Gunčar je svetnica že dolga leta in ve, kako se je borila proti Borisu Vehovcu (bivši podžupan Več za Kranj), ko je branila zelenico na Kokrici pred dobesedno uzurpatorskim poskusom, da lokalni mladini vzamejo fuzbalplac. In zato je razumljivo, da želi s 4 povezanimi svetnicami in svetniki doseči več. Andreja Kert je samo kratek čas sedela "pod Trilarjevo zvezdo" in potem hitro odšla: preprosto ne želi dvigati rok za nekaj, kar ni skladno z njenim prepričanjem. In prej močnejši Desus in PLS sta ostala pri enem svetniku, skupaj pa so zdaj 4. Le eden manj od vodilne SD, le dva manj od največje SDS in tako dalje, če se gremo matematiko.

Se spomnite, kako smo pred 4 leti "izgubili" veliko koalicijo, ko smo Trilarja kot župana etike in vrednot ujeli s prsti v marmeladi? Ja, takrat se je dejansko razkrilo, kako je z vrednotami, če jih predpisuješ drugim. Tudi Igor Velov je zdaj v takem precepu in žal še ni zmogel javnosti sporočiti, kaj in kako in zakaj. Pa s(m)o ga izvolili v mestni svet in državni svet: takrat je znal dvigniti glas....

Trmatorji ne moraliziramo, ker delamo napake, smo tudi neobjektivni in pristranski ipd. Tega sicer nočemo, a se zgodi. Zato je ključno, ali nam bralci verjamejo. Po triletni abstinenci lahko mirno rečemo: še bolj bomo brani....ne zaradi nas, zaradi Kranja, Kranjčank, Kranjčanov.