19. september 2019  
V Bitnjah: lonec, lonček, lončkarji....
V Bitnjah: Janko Proj je raziskal in predlagal
V Bitnjah: kdaj otvoritev?
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 23.05.2019, rubrika: Kranj+
Glas razuma z desne...
Saša Kristan umirila vročo razpravo

SDS je v dosedanjem poteku gasilske zgodbe podpirala, da direktor po Trilarjevem izboru to funkcijo opravlja še naprej. Pošteno, razlogi so tudi znani (svetnica Andreja Valič Zver ima brata Uroša, ki je poklicni gasilec in vse prej kot direktorjev nasprotnik), a nepomembni: demokracija je pač taka, da glasovi odločajo. Ko pa je razprava včeraj zabredla v res oster obračun s (spornim) ravnanjem direktorja Krišlja, je svetnica Saša Kristan pozvala k umiritvi tonov in tudi ustrezni razpravi. Čeprav je mogoče razumeti, da kdaj spregovorijo tudu čustva, je bil tak poziv dejansko še kako dober tudi za župana Rakovca, ki je svetnici pritrdil in potem se je razprava umirila. Konec koncev je Kristanova v tem primeru ščitila mestni svet kot najvišji organ oblasti v mestu...in imela je prav!


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 19.09.2019, 11:26, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 99 /886, zadetki (25.12.2011): 11130440
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


DOST DOPUSTA!
Kranjski mestni svet na delu
 
19.09.2019
KRANJSKE ZGODBE O USPEHU
Egipčani, Američani in drugi...

Najprej je treba vedeti, kdo prodaja: Slovenci. Mi. Tudi v Kranju.

Potem je treba vedeti kdo (tudi) kupuje: tujci = Američani Savo, Egipčani Iskraemeco, Srbi banko.

Potem so tu dejstva: Goodyear je bil pričakan kot tisti, ki bo uničil Savo. Zdaj se bo širil, izdeluje in prodaja tisto, kar mu je prodala slovenska ekipa Save, ki je potem svoje podjetje uničila, da je pristalo v državni lasti. Egipčani da bodo delali števce? Ni šanse, so rekli mnogi v Kranju. Zdaj jih delajo uspešno, a najprej je bilo treba priti z denarjem kot Američani. In zdaj so se odločili v Kranju kupiti še luksuzno lokacijo za gradnjo stanovanj. Srbi bodo banko uničili, ukinili ali kaj? Ne, zdaj pravijo, da bo večja in kujejo dobičke. Njena prodaja sovpada z idejo Bohoričev&Piskernikov&Kavčičev o tem, da bodo vladali Sloveniji. Z denarjem, kapitalom. Tudi z 200 milijoni, ki so jih prinesli Američani.

Svet je globalna vas, mi pa lahko jamramo o tujcih to in ono, mnogokrat upravičeno. Le nečesa ne smemo nikoli  pozabiti: da so prišli oni kot kupci, smo odgovorni mi, prodajalci. Tudi v Kranju. Trma zato pričakuje, da bo naš župan, nekdaj poslovnež, te tujce (ki poganjajo korenine v našem mestu) znal bolje vključiti v utrip mesta. Zakaj ne bi nastal "klub" tistih, ki v Kranju vlagajo ali zgolj živijo in so za naš razvoj pomembni. Tisoče delovnih mest zdaj jamči tuj kapital tujih lastnikov. Banka je v tuji lasti, a kdaj je naša Gorenjska banka bila kaj - kranjska?

Denar ne smrdi, pravijo. Denar je plaha ptica, trdijo. Kranj mora biti odprt do vseh, ki k nam prihajajo. Klub "Dobrodošli" za vse tujce, ki prinašajo napredek, je lahko priložnost, da se bolje spoznamo. In za to v tej globalni vasi, kot rečemo svetu, gre.