23. avgust 2019  
Prometna provinca: nadvoz kot opomin
Prometna provinca: živce na pašo....
Prometna provinca: rešitev, ne odrešitev
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 03.06.2019, rubrika: Kranj+
Igor Velov prepričljivo
Naš izbor maja: Bivši direktor pred Lili Žura in Markom Polancem

Kranjčan, ki je maja 2019 najbolj opozoril nase je državni in mestni svetnik, bivši direktor Agencije za varnost prometa Igor Velov. Po šlamastiki s službenim vozilom do danes ni govoril za javnost, vlada pa ga je ekspresno zamenjala. Upajmo, da bo kaj povedal za Trmo in seveda poudarjamo: naš izbor ni ocenjevanje dobrega ali slabega - ampak odmevnega! In tu Igor s počeno gumo ni imel konkurence, očitno. Lili Žura je z zdravniško sago pristala na drugem, Jan Polanc pa z vrtenjem pedal na Giru na tretjem mestu. Čestitamo vsem, naš izbor bomo v prihodnje nadgradili kot celotno Trmo.


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 23.08.2019, 16:19, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 93 /856, zadetki (25.12.2011): 11007105
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SVINJAMO SAMI!
Primer Bitnje
 
22.08.2019
CRKNI!
Naj naj naj Trma...

Besedica iz naslova je do zdaj najbolj sočno in nazorno opisala odnos do Trme, Trmatorjev. Preprosto je logično, človeško, neizogibno, da dobiš tako oceno, voščilo. Crkni! To pa je tudi daleč najboljši kompliment dejstvu, da sem neke jeseni razmišljal, ali v Dnevniku lahko vse napišem, kar želim. Da se m obenem dojel medijsko mizerijo mojega lokalnega okolja kjer se gnetejo čudni liki in še bolj čudne kreature, ki krojijo javno podobo Kranja skozi različne medije.

In sem se lotil zadeve kot sem se jo pač znal. Franci mi je bil "strokovna opora", ko sem (in še vedno, žal) bluzil mimo spletnih norm in se kdaj pa kdaj pošteno osmešil z napakami in še čem. Ampak: hudič je bil nekje drugje. Kar naenkrat so ljudje to začeli brati. Vsak dan. Ja, Trma je zastonj, nič ni treba plačati - to je prvi adut. Drugi adut so pa vsi okoli nas. Ko lahko neko novico prebereš samo na Trmi in jim drugod na misel ne pride objaviti kaj takega, si že zmagal. Ker Trma ne leze v posteljo nikomur, ker ne tračarimo (pre)več ampak smo radi sarkastični, porogljivo cinični, imamo tudi svoj slog. 

Zakaj je torej Trma uspela (o tem pač ne pustim nikomur dvomiti vsak dan)? Ker so drugi taki kot so. Ker informacij nimajo ali jih skrivajo. Ker ne zmorej neposrednega pisanja o stvareh, ki nas neposredno zadevajo. Pa nič čez kolege, medije, edicije, oddaje.....vsakomur vse kar mur gre! Meni pa gre samo za eno: Kranj mora o sebi (z)vedeti več, Trma pri tem pomaga in deluje.

So me poskusili utišati. Z ognjem so mi podkurili, joj koliko ljudi je natihem ploskalo, privoščilo. Pa so se me lotili še kako drugače, v prejšnji službi. Lovke iz Kranja so segale v Ljubljano. Me je bilo treba ustaviti. Že mogoče. Zaustaviti? Ne. Še ne.

Mogoče je malce preveč čustev ob dejstvu, daso ljudje kliknili Trmo 11 000 000krat. Naj mi bo oproščeno. Trme se brez čustev ne da pisati. In še veliko imam povedati. In zato sem vedno bolj prepričan, da Trma mora biti. Če ne zaradi mene, zaradi bralca. Četudi je samo eden. Meni dovolj.

 Miran Šubic