21. september 2019  
V Bitnjah: lonec, lonček, lončkarji....
V Bitnjah: Janko Proj je raziskal in predlagal
V Bitnjah: kdaj otvoritev?
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 Datum: 10.06.2019
Jamnik - narava, človek, tihožitje
Mirko Kunšič ga je ujel v objektiv

Jamnik je nekaj simboličnega, lepega, privlačnega. Je tudi nekaj, kar bi Kranj lahko drugače izkoristil, predstavil. Je točka, ki jemlje obiskovalcu dih. Jamnik je Mirko Kunšič fotografiral ...krat!


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 21.09.2019, 13:14, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 85 /833, zadetki (25.12.2011): 11137571
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SMEšNICA 2019!
Alenkin Kranjčan Jernej zmagal!
 
21.09.2019
TRMASTO TUDI O "MANJ PRIJETNEM"
Trma sprožila "veliko temo"?

Trma je začela pisati o priseljevanju Kosovcev v Kranj. Številke so take, da vzbujajo pozornost: Kranj je prvi v Sloveniji po prišlekih iz te nove države, štirikrat več jih pride k nam kot v Ljubljano, na primer!? Zdaj o tem piše dnevnik (v Sloveniji so vodilni trije) in veseli smo, če smo k "razširitvi" obzorij kaj prispevali.

Trma pa (še) ni pisala o občanu, ki ga je zanimalo, zakaj je plača župana Matjaža Rakovca "javna" po zaslugi Erarja kjer so podatki njegovega podjetja. Občan nam tega vprašanja ni poslal, župan pa je v največjem gorenjskem poltedniku pojasnil, da ima zakonito skupen oseben + podjetniški (s.p.) račun in njegova plača (malo pod 4000 evrov brutto) je tako ali tako javna in znana vsem. KPK je o vsem obvestil, pojasnjuje.

Trma je že pisala in bo še o tem, kje naš župan stanuje in kje bo stanoval. In tako smo po naključju zvedeli, da bo morda šel lahko peš v službo. Zlobnež bi rekel: takoj mu vzeti službeno vozilo...V našem ljubem mestu ni nič skritega in naš župan se bo očitno preselil v samo mestno središče z obrobja mesta. Kjer - na primer - v teh dneh nosi oblačila in pohištvo v stanovanje v mestnem jedru še eden vodilnih na občini, ki je uresničil zamisel o oživljanju mestnega jedra v praksi. Ja, tudi to so novice.

Trmator(ji) živi(mo) med ljudmi o katerih pišemo. Slabo in dobro obenem. Kajti z njimi se srečujemo in seveda je kritika mogoča kar na ulici, v trgovini, pri mehaniku. Mediji z novinarji, ki v Kranj samo prihajajo, imajo drugačno lastnost: neposredno niso v stiku z "obdelano temo" (beri: ljudmi). In zato je seveda nekoga "nažigati" iz Ljubljane ali pa že iz Škofje Loke lažje kot biti sosed tistemu, o katerem (v 99% gre za javne osebnosti, to je jasno) pišeš.

Trma pozdravlja, če jo berejo "ta glavni" mediji in sprožamo teme, ki so aktualne. Prav tako pozdravljamo,  da javne osebnosti javno odgovorijo na javna vprašanja. Nismo za brskanje po zasebnosti kar tako: ne kukamo v lonce in postelje. Prav zaradi tega nas berejo vse bolj!