20. junij 2019  
Jamnik - narava, človek, tihožitje
Jamnik: ljudje ga obožujejo
Jamnik je nekaj več....
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 Datum: 10.06.2019
Jamnik: ljudje ga obožujejo
Cerkvica, razgled, pomislek...

Na Jamniku se človek zamisli. Obstane. Miruje. Seveda je Jamnik tudi prava romarska pot za fotografe, za planince oziroma pohodnike, turiste. Vasica Jamnik v bližini bi verjetno lahko tudi zaradi te oblegane točke napredovala. Izziv za novo oblast...


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 19.06.2019, 20:15, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 64 /886, zadetki (25.12.2011): 10677680
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


SE KAJ DOGAJA? STE KAJ ZVEDELI? NAM ZAUPATE?
Čakamo na "trmatorsko" pomoč!
 
19.06.2019
KDO BO ZDAJ LETEL? ŽUPAN?
Igorju Velovu nezaupnica

Če mestni svet komu izglasuje nezaupnico, to ni nujno usodno: nekoč so jo Mohorju Bogataju, ko je zrasel čez glavo starim kajlam a la Janez Bohorič, Jelko Kacin. Pa so jo potem Boštjanu Trilarju, ki je zrasel čez svoj politični kodeks obnašanja in uveljavil princip, da ga lahko lomi kot občan, če je zraven odličen - župan!?

Igor Velov je doživel nezaupnico po drugačnem kriteriju in s 25: 6 izidom. Zanj so pač glasovali (neuradno) 3 svetniki njegove liste in 3 svetniki "Trilarjeve liste" kar samo potrjuje, da dobri odnosi ne zamrznejo: ko je bila nekoč na dnevnem redu nezapnica Trilarju (nesreča v pijanem stanju 2016), je bil njegov "odvetnik" Velov - takrat še na čelu agencije za varnost prometa. 

Danes Velova (še) ni bilo na seji sveta. Zaplet z glasovanjem, ko so zopet nagajale tipke ipd., ga je skoraj rešil. A to ne spremeni ničesar: če ti 25 tvojih kolegic in kolegov pove, da ne zaslužiš vloge, ki so ti jo prej izglasovali, so stvari jasne.

Pred tedni je Igor Velov v pogovoru za Trmo (ljudje sicer svoje trditve včasih pozabimo ali "pozabimo") zagrozil, da "čem letel iz Komunale, bo naslednji letel tudi župan Rakovec". Slednji se na to ni odzval, bo pa zanimivo v nadaljevsanju delovanja kranjske oblasti. Bo konec koncev določen krog ljudi v Kranju dojel, da so volitve dale zmagovalca, slednjemu pa moč in oblast? Kot leta 2014 Trilarju in vsa leta prej vsem drugim! V mestni upravi med visokimi uradniki ali pa v mestnem svetu med lokalnimi politiki - vseeno je kje in kdaj, ampak tako je. Karte so zmešane na novo, utrujajoče pa postaja, ko se nekdo začne oklepati oblasti, funkcij, položaja z vsemi sredstvi. Obenem pa pozablja, da so občani in občanke odločili, zopet pa bodo na vrsti 2022. Ali pa bodo zdaj "Stražišeboys" odstavili župana? 

Vroče je, nekaterim je že zakuhalo...