18. julij 2019  
Nočni pohod na Jamnik: luna kraljuje
Jamnik kot kranjska posetnica: prelepo
Luna in romantika in ...to je Jamnik
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 17.06.2019, rubrika: Kranj+
Kuham, torej sem - po kranjsko!
Gastropub in še kaj

Bine Volčič je kranjske korenine povezal s svojim znanjem in kuhalnico: sredi mesta boste v gastronomskem pubu oziroma "v Delavcu" kot rečemo kranjski meščani, našli od zdaj naprej tudi nekaj iz zakladnice boja za kuharski prestiž. Ne pozabimo: na Savskem otoku v Bazenu Kocelj Gros ponuja v prihodnje kulinarično nadgradnjo burgerjev. In tako Kranj (z zamudo) postaja vsaj malo "trendovsko usmerjen": danes soo kuharji in kuharice kar so bili včasih frizerji - o njih se govori, njih se kaže po televiziji, opravlja v tračih in tako naprej. Če še kaj dobrega znajo res skuhati, toliko bolje. TRMA NAJAVLJA POLETNO AKCIJO KJER BOMO KRANJSKO PONUDBO PREVETRILI IN PREIZKUSILI SAMI IN POVEDALI (NE PRESODILI), KAJ SMO JEDLI IN KAKO IN...PO ČEM! Kajti prav je, da spomnimo, da se v našem okolju na različne načine trudijo gostinci, ki znajo kaj dobrega skuhati in so tudi izvirni po svoji usmeritvi: od gostilne Labore in jetrc do Krištofa in ekološko bio sofisticiranih jedi pač lahko raztegnemo ponudbo. Nekaj je res: z umetnosjo kuhanja se pri nas tudi malo pretirava, šminkarije je kolikor hočete - seveda pa velja pri jedači in pijači verjeti poenostavljeni teoriji: DOBRO NAJ BO NAS JEZIKU IN V GRLU IN NASLEDNJI DAN BREZ SLABIH POSLEDIC - O OKUSIH SE PA NE RAZPRAVLJA!


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 18.07.2019, 15:10, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 88 /869, zadetki (25.12.2011): 10832892
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


KAJ JE MOčVIRNIKI? DEBELO ZIJATE?
Kranj do Tokija
 
17.07.2019
NARCIS PODOBO SVOJO NA OGLED POSTAVI
Ko smo vsi ena stran(ka)

Politika v demokraciji pomeni, da 51 odstotkov lahko 49-tim odstotkom "dela kar hoče" oziroma - izglasuje. Tako pač to je, treba je zdržati in čakati, da boš ti imel večino. Obenem pa politične koalicije pomenijo glasovalni stroj za doseganje političnih ciljev. V Kranju prejšnja 4 leta župan ni imel takega stroja potem, ko mu je sam ugasnil motor. Sedanji župan koalicije (še) nima, a zdi se, da jo na izredni seji in tudi sicer ne potrebuje.

So namreč trenutki, ko moramo biti vsi koalicija. Ko moramo meščani in meščanke  Kranja pozabiti, kako nam bije srce politično, ampak utrip meriti - človeško. Preprosto nam ne sme biti vseeno, če je nekdo s svojo neodgovornostjo, neznanjem, aroganco zakrivil nekaj, kar vsi plačamo. Pranger je bil včasih zato, da so take tja privezali. Danes temu ni tako, a ravnanja je prav tako treba izpostaviti in ljudi, ki jih storijo tudi.

Kaj je pri vsem najhuje? Imamo opravka z ljudmi, ki preprosto ne zmorejo niti trohice samokritike.  Narcisi politične stvarnosti so ena najhujših nadlog za nas, navadne ljudi. V nekem trenutku postanejo polbogovi, samozadostni arogantneži. Nočemo še enkrat več ponavljati, kdo je "kriv" za to, da v času dopustov nov mestni svet mora zasedati, da bi jutri nek vrtec imel parkirišče. Nočemo kazati s prstom na ravnanje, ki je res specifično za Kranj in vse nas: tako malo nas stvari brigajo, tako malo se nas dogodki dotaknejo, da veljaki počno kar pač počno, mi pa plačujemo.

Je politika v Kranju zrela, da temu napravi konec? Ne vemo, nova zasedba je komaj dobro začela kazati svoje učinke, navade, kriterije. A kljub vsemu si upamo zapisati, da je oblastnikom treba počasi in zanesljivo  pokazati, da smo lahko občani in občanke ena sama stranka: tista, ki ne prenaša vsega kar si politični narcisoidni povzpetneži dovolijo. Pričakujemo preveč? Bomo videli.