Bine Volčič je kranjske korenine povezal s svojim znanjem in kuhalnico: sredi mesta boste v gastronomskem pubu oziroma "v Delavcu" kot rečemo kranjski meščani, našli od zdaj naprej tudi nekaj iz zakladnice boja za kuharski prestiž. Ne pozabimo: na Savskem otoku v Bazenu Kocelj Gros ponuja v prihodnje kulinarično nadgradnjo burgerjev. In tako Kranj (z zamudo) postaja vsaj malo "trendovsko usmerjen": danes soo kuharji in kuharice kar so bili včasih frizerji - o njih se govori, njih se kaže po televiziji, opravlja v tračih in tako naprej. Če še kaj dobrega znajo res skuhati, toliko bolje. TRMA NAJAVLJA POLETNO AKCIJO KJER BOMO KRANJSKO PONUDBO PREVETRILI IN PREIZKUSILI SAMI IN POVEDALI (NE PRESODILI), KAJ SMO JEDLI IN KAKO IN...PO ČEM! Kajti prav je, da spomnimo, da se v našem okolju na različne načine trudijo gostinci, ki znajo kaj dobrega skuhati in so tudi izvirni po svoji usmeritvi: od gostilne Labore in jetrc do Krištofa in ekološko bio sofisticiranih jedi pač lahko raztegnemo ponudbo. Nekaj je res: z umetnosjo kuhanja se pri nas tudi malo pretirava, šminkarije je kolikor hočete - seveda pa velja pri jedači in pijači verjeti poenostavljeni teoriji: DOBRO NAJ BO NAS JEZIKU IN V GRLU IN NASLEDNJI DAN BREZ SLABIH POSLEDIC - O OKUSIH SE PA NE RAZPRAVLJA!