Ko smo vznemirjeno čakali, kako gromko se bo odzval "prvi antikomunajzar" Branko Grims, ko so Madžari začeli risati sporne zemljevide oziroma so prezrli, kje je danes Slovenija, smo bili šokirani: Branko Grims je molčal, ker kdor molči, ta desetim odgovori...Pa še z Ogrske prihajajo forinti za medije, ki našega Branka samo hvalijo...

Pa ne molči danes. Thompson ga je zmotil. Ne to, da so omenjenemu "glasbeniku" že pokazali vrata v Nemčiji, Švici, zmotila ga je odločitev sodišča, ki je umaknilo prepoved koncerta v Mariboru. Za tiste, ki tega ne vedo: Thompsonovi koncerti so začinjeni z "Za dom spremni" kar je mimogrede ustaški pozdrav iz časa, ko so na Hrvaškem pobijali tudi Slovence in imeli pri tem U na kapah. Pa to je zgodovina, Branko pa se odziva na stvarnost (če se...): po njegovem morajo odstopiti ali biti odstopljeni vsi, ki so pri odločitvi upravne enote Maribor sodelovali in bivša odgovorna je zdaj ministrica v vladi. In pomislite: Branko Grims odločitve sodišča ni obsodil kot "krivosodje", tokrat je sodišče seveda čislano in cenjeno in je varuh demokracije.

Nekaj ima Branko prav: Thompson Slovenije ne bo podrl in na koncert bi verjetno prišli mnogi. Tudi taki, ki so prepričani, da so ustaši na Hrvaškem in belčki in domobranci in podobni skupaj osvobajali Slovenijo...Zatorej velja osnovno spoznanje: Branko Grims je še kako živ, spremlja dogajanje okoli sebe, kritično se odziva in skrbi za to, da je pri nas demokracija in ima koncert kdor hoče. Komaj čakamo, da sede v prvo vrsto na koncertu Svetlane Makarovič, ki se dogaja "pod rdečo zvezdo". Za dom pripravljen, Branko in smrt fašizmu!