18. julij 2019  
Nočni pohod na Jamnik: luna kraljuje
Jamnik kot kranjska posetnica: prelepo
Luna in romantika in ...to je Jamnik
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 04.07.2019
Podrimo ograje, bodimo pripadni!
Morda pa šport pokaže...

Lahko v Kranju šport združi kot združi v Mariboru ali Črni na Koroškem ali....? Morda pa je zdaj čas, ko je kriza velika, ko ni denarja in velikih uspehov....? Današnji podpis ima dobro popotnico za 16 klubov - a morajo ji slediti mediji, gospodarstvo, politika. Brez teh treh je vse težje ali nemogoče. Držimo pesti, da Triglav postane Kranj. In obratno.


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 18.07.2019, 15:10, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 80 /866, zadetki (25.12.2011): 10832762
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


KAJ JE MOčVIRNIKI? DEBELO ZIJATE?
Kranj do Tokija
 
17.07.2019
NARCIS PODOBO SVOJO NA OGLED POSTAVI
Ko smo vsi ena stran(ka)

Politika v demokraciji pomeni, da 51 odstotkov lahko 49-tim odstotkom "dela kar hoče" oziroma - izglasuje. Tako pač to je, treba je zdržati in čakati, da boš ti imel večino. Obenem pa politične koalicije pomenijo glasovalni stroj za doseganje političnih ciljev. V Kranju prejšnja 4 leta župan ni imel takega stroja potem, ko mu je sam ugasnil motor. Sedanji župan koalicije (še) nima, a zdi se, da jo na izredni seji in tudi sicer ne potrebuje.

So namreč trenutki, ko moramo biti vsi koalicija. Ko moramo meščani in meščanke  Kranja pozabiti, kako nam bije srce politično, ampak utrip meriti - človeško. Preprosto nam ne sme biti vseeno, če je nekdo s svojo neodgovornostjo, neznanjem, aroganco zakrivil nekaj, kar vsi plačamo. Pranger je bil včasih zato, da so take tja privezali. Danes temu ni tako, a ravnanja je prav tako treba izpostaviti in ljudi, ki jih storijo tudi.

Kaj je pri vsem najhuje? Imamo opravka z ljudmi, ki preprosto ne zmorejo niti trohice samokritike.  Narcisi politične stvarnosti so ena najhujših nadlog za nas, navadne ljudi. V nekem trenutku postanejo polbogovi, samozadostni arogantneži. Nočemo še enkrat več ponavljati, kdo je "kriv" za to, da v času dopustov nov mestni svet mora zasedati, da bi jutri nek vrtec imel parkirišče. Nočemo kazati s prstom na ravnanje, ki je res specifično za Kranj in vse nas: tako malo nas stvari brigajo, tako malo se nas dogodki dotaknejo, da veljaki počno kar pač počno, mi pa plačujemo.

Je politika v Kranju zrela, da temu napravi konec? Ne vemo, nova zasedba je komaj dobro začela kazati svoje učinke, navade, kriterije. A kljub vsemu si upamo zapisati, da je oblastnikom treba počasi in zanesljivo  pokazati, da smo lahko občani in občanke ena sama stranka: tista, ki ne prenaša vsega kar si politični narcisoidni povzpetneži dovolijo. Pričakujemo preveč? Bomo videli.