Uroš Bučan je za žogo iz Triglava odšel v ljubljanski konec in pomagal anonimno nogometno okolje pripeljati do statusa v slovenskem prostoru (mladinci, kadeti, dečki) kar je za njih - revolucija v nogometu. To je samo en primer (ki ga pač osebno poznam) delovanja trenerjev, ki niso bili "primerni" v okolju kjer je zBrko leta in leta goljufal z licencami (in je bil nič krivi klubski potrčko prijavljen še za trenerja mladincev, ker pač formalno ima licenco...). To je razkroj nogometne šole, to je dokaz popolne ignorance do tega, kar je Triglav na tem področju že bil. Trenerji so bili (prosto po zBrko principu) en dan steber kluba, naslednji dan - noga v rit.

Problem dela z mladimi je - čas. Nič se ne da storiti čez noč in nič ni mogoče storiti blefersko: vse se vidi in vse se občuti na igrišču. Tu pa je Triglavova mladina zaostala, da glava boli. In nič nimam proti sedanjim trenerjem, le en problem imajo: kriterij tistega, ki vse nastavlja in vse odstavlja. Bolje zapisano: tega kriterija ni. Ker človek brez formalne izobrazbe pač ima svoj domet kot ga ima človek z najvišjo formalno izobrazbo. Vmes je pa ogromno prostora za manipulacije in lažno prikazovanje stanja. Če želite videti, kako je z dejanskimi podatki: spletna stran NZS, obvestila - registracijski zapisniki....in takoj odpade argument, da "tisti pač piše, ker ima svoje interese". Ker podatki povedo vse in je vsem jasno, da je treba biti plat zvona za organizacijo nogometa mladih v kranjskem okolju.

Ali lahko združuje tisti, ki manipulira in neprestano dokazuje, da ni kos bolj zapletenim procesom od "enga bočnega moram kupit" (pa še slednji je težka naloga...)? Ali lahko kdo poveže in združi interesno strokovno in drugo javnost, da bi se ne dogajal več odhod za odhodom iz nogometne šole, ki ni več NOGA? Odgovore morajo najti tisti, ki skrbijo za našo nogometno mladost: ko bo ta pristala na ravni tistih, ki o njej odločajo, bo konec. In potem ne bo več fantov, ki so v NOGA vstopili in nogometno gorenjsko akademijo končali kot članski igralci (Kryeziu, Žurga, Arh Česen, Udovič, Mlakar, Rogelj, Kuhar...iz sedanje ekipe članov Triglava so posledica takega dela)! In bomo odvisni od mendžerjev, ki nam bodo poslali Svrake in podobne (nič osebno proti nikomur), ki bodo odšli še preden bodo prišli. To pa je Triglav iz tiste preteklosti in iz časov tistih, ki so ga skoraj uničili.

Sam bom navijal za Triglav vedno. Kupil vstopnico. Nikdar pa ne bom razumel, da so klub dobili v roke tisti, ki so nesposobni do bolečine. Ker nogomet ni oglaševanje in marketing ipd. - to pride potem, ko si trdo delal na igrišču in imaš kaj pokazati na trgu in pred nasprotnikovim golom. Gospodje, čas je!

Miran Šubic, navijač Triglava in bivši direktor in predsednik kluba do 2011