09. december 2019  
Alenka&Boštjan: romanca v Stražišču
Alenka&Boštjan: ločitev v Kranju
Alenka&Boštjan: razdelitev premoženja
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 16.07.2019, rubrika: Kranj+
Za Kokrico (in še kaj) gre!
Pogovor vedno prav pride

Mestni svetniki in svetnice, ki zastopajo širše območje Kokrice in Mlake oziroma KS Kokrice so "se na prijateljskem uradnem meddržavnem obisku" (kot to pišejo za diplomate) zadržali pri "ta glavnih" na občini. Pogovor vedno prav pride, skupinica pa je iz različnih strank - a s Kokrico in okolico v srcu in glavah....


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 09.12.2019, 09:59, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 147 /1175, zadetki (25.12.2011): 11601751
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


KDO BOGATI S PRORAčUNSKIM DENARJEM?
Gorenjski glas : svetovalec župana
 
09.12.2019
KDO ODLOčA O NAšEM žIVLJENJU?
Človek je zgrožen

Gorazd Copek (novi predsednik Več za Kranj) je v enem od nastopov za javnost poudaril "evropske izkušnje". Kaj bi mu kot politiku rekli v Evropi Evropejci, če ne bi upal, znal pojasniti, zakaj se je njegova stranka čez noč, brez pojasnila, na skrivaj znebila politične partnerice, stranke pod vodstvom podpredsednice vlade, ministrice? Kako sprejeti molk podjetnika=kulturnika, ki je (bil) dobesedno prisesan na mestno blagajno, dokler je bil njen šef tudi šef njegove stranke? Molči o tem, zakaj je nenadoma njegovo ime izginilo z javnega seznama vodilnih?

Kranjski mestni svet bi lahko imel najmočnejšo stranko v - nepovezanih svetnicah in svetnikih, ki zastopajo liste ali stranke z 1 (eno, enim) glasom! Desus in Levica tu še malo odstopata, a ostale liste in posamezniki, ki so zapustili stranke kjer so bili na listah za volitve, so resnično nepomembno pomembne. Če se združijo vsi, so že enakovredni SDS oziroma svetniški skupini Zorana Stevanovića!?

Navadno se o vsem tem pogovarjamo ob in pred volitvami. Pa bi se morali stalno. Ker smo šli in izvolili ljudi, ki so zdaj v drugačnih vlogah. Eni svoja politična početja celo lepo skrivajo oziroma se jim volivci zdijo nevredni slehernega pojasnila. Gorazd Copek kot predsednik VZK in Damjana Piškur, Boštjan Trilar in Boris Vehovec kot svetniki so dolžni pojasniti, zakaj niso več skupaj s SAB. Predvsem in zlasti zato, ker so jih ljudje "v paketu" poslali v mestni svet.

Tragika lokalne politike so pač ljudje, ki temu niso kos. Recimo: gospod Copek se je dal izvoliti tudi za predsednika KS Zlato polje. Ko pogledate njihovo spletno stran ste podobno zgroženi kot na strani Več za Kranj: prastare novice brez posluha za krajane oziroma volivce = to je skupno obema. In jutri nas bodo "copki" vseh vrst seznanjali, da se zgledujejo po Evropi in evropskih navadah....

Da se razumemo: tudi drugod ni dosti bolje, a tisti, ki se najbolj izpostavijo naj bi dali zgled. Saj ga dajejo: zgled, kako nas imeti za norce. Kako odločati o naših življenjih, a se pri tem požvižgati na nas in našo pravico, da vsaj osnovne stvari zvemo. Oni potrdijo 60 milijonov proračuna, ne zmorejo pa enega obvestila!?