21. avgust 2019  
Prometna provinca: nadvoz kot opomin
Prometna provinca: živce na pašo....
Prometna provinca: rešitev, ne odrešitev
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 21.07.2019, rubrika: Kranj+
Seksizem ali lepota odbojke?
Fotografija BOBO razburja

Eh, tako je v tej naši deželici .... nikoli nam ni vse prav in vsem ni nikoli vse prav....in tako je tudi takrat, ko se dela loti profesionalni fotoreporter (BOBO ...alias Srdjan Živulović, ki je že dobil tudi Pulitzerjevo nagrado za svoje foto mojstrovine). In dogodek iz Kranja (včeraj) seveda zasluži pozornost: na mivki so se v odbojki pomerili za državne naslove, ženska odbojka pa ima itak vedno veliko gledalk (zlasti pa gledalcev) in je atrkativna na vso moč. In že se je vnela razprava o seksizmu ipd. glede na fotografije (z igrišča, jasno), ki so nastale v Kranju. Oprostite nam, da povzemamo eno od takih fotografij, ki naj bi bile seksistične in ne športne - ali ravno obratno? Da je dobra (fotografija) jamči mojster, ki jo je napravil, vse ostalo prepuščamo komentarjem in komentatorjem....


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 21.08.2019, 08:14, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 92 /885, zadetki (25.12.2011): 10996262
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


ALENKA DRžI BESEDO!
Krožišče Bitnje že prevozno
 
21.08.2019
AVTOBUSNA ZABLODA IN NJENI OTROCI...
Kranjski sindrom

Je bil župan Bogataj in je želel avtobusno postajo premakniti na Zlato polje. Je bil županski kandidat Trilar in je to obsodil. Je postal župan Trilar in je postajo želel pod okni porodnišnice, ob šolah, ljudje in stroka pa so to obsodili. Je bil kandidat Rakovec, ki je najavil, da postaje tam ne bo.

Je župan Rakovec, ki ga Trilarjeve zablode tudi sicer že lahko veliko stanejo. Avtobusna postaja zagotovo največ, če bi se je lotil. Amapk: se je ne bo. Ne tam kjer jo je videl prejšnji župan in razburil ljudi ampak tam kjer jo imajo vsa mesta: skupaj z železniško in dobro povezavo z mestom. Med tem pa se Kranj sooča s spremembami, ki so sicer kozmetične - a pomembne. 

Alenka Bratušek je naša kranjska ministrica. V začetku septembra bo "uradno doma" kot se reče in treba je priznati: dve krožišči napredujeta odlično, prenova mostu pa bolj počasi. Ampak, iz Ljubljane pričakujemo še kake novice. O štiripasovnici proti Šenčurju, na primer. O vzhodni obvoznici, na primer. En vlak (s primestno železnico) je že šel mimo, zadeva se ne splača, pravijo.

Naloga sedanjega župana in oblasti je jasna: dokončati prejšnje naložbe (in tu je treba tudi bivšemu županu priznati zasluge zanje, ker je dovolj sitnaril) in temeljito premisliti, kaj potrebujemo najbolj. In to pri ministrici tudi doseči. Ne bo lahko, ker denarja ni nikdar dovolj. A zagotovo se je treba otresti tega, da vsak župan po svoje (in za svoje....) načrtuje nekaj, kar je resnično dolgoročna naložba.

Kranj - roko na srce - ima grdo in staro, a povsem delujočo in relativno nemotečo avtobusno postajo. Zato naj bo nova premisleka vredna rešitev, ki ne bo umazanije plinov pripeljela še bolj v mesto, ampak na rob. In take naj bodo tudi prometne rešitve z obvoznicami ipd.

Potem bo lepše živeti v mestu na skali. Kranj - mesto nas kali!?