15. september 2019  
Kranjska norost: parkirišče ni sankališče
Kranjska norost: "trilarizem" za 350 jurjev
Kranjska norost: zato ni denarja!!!!
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 21.08.2019
Prometna provinca: nadvoz kot opomin
Zapora, ki je razjezila vse

Se spomnite večje prometne izboljšave v Kranju? Je treba imeti dober spomin. Zdaj pa v zadnjem času kar 3, celo 4! Najprej: nadvoz čez Savski otok oziroma obvoznica, ki je razburila vse mesto in še koga! Trilarjeva občinska oblast+državni uradniki so zaporo "pozabili" ustrezno razbobnati, ljudje so ponoreli. Hitro je bila v Kranju kranjska ministrica Kranjčanka Alenka, da je mirila strasti. Konec dober, vse dobro: polletno zaporo smo preživeli, tovornjaki ne bodo več padali z mostu!?


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 15.09.2019, 17:27, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 80 /766, zadetki (25.12.2011): 11111849
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


EKSKLUZIVA: SIMBOL KROžIščA, KRANJA...
Največja čast Trmi
 
13.09.2019
RESNICA JE PRASICA!
Nauk v politiki: po uporabi odvrzi....

Med tem, ko je kdo skušal "podtakniti" Alenko javnosti, so jo kranjski in okoliški volivci - prezrli. Ni uspela dobiti glasove doma, da bi nas zastopala v parlamentu. Jasno: vse to je bila zmaga, če niste vedeli. Potem nam je skušala podtakniti kukavičje jajce v podobi novega župana in je pogorela drugič: njena ohcet s Trilarjem je pokopala "pričo od ženina in neveste", ki je za nagrado postal minister. Kranj je torej vsaj nekomu že povedal, kar najbolje povedo glasovi volivcev: ne maramo te!

Po tej logiki maramo Branka Grimsa, ki serijsko zmaguje v boju za poslansko plačo in možnost, da s "komunajzarji" obklada kogar hoče? Nesporno res, a domet je za Primskovljana v bistvu tragičen: ko se omenja naslednike dosmrtnega velikega vodje desnice, ga ni niti v drobnem tisku!? V lastni stranki ni kader za velika dejanja. In "ta rdeči"? Je Matjaž Rakovec v SD že pustil svoj pečat? Nasprotno - on je stranki omogočil, da zopet vlada v Kranju (kot nekoč v času partije, Vinka Hafnerja, Milana Bajžlja, da ne omenjamo legendarnega Omana - Cete ali Martina Koširja....). Kdo je (bil) za koga koristen, bo še pokazal čas: Rakovec pa je uresničil (še čakamo, da bo povsem pognal korenine v Kranju tudi zasebno) nekaj, kar je bilo do zdaj neverjetno: iz Ljubljane je osvojil Kranj. Najprej je bil v prestolnici že "elita" (čeprav so ga detronizirali....), zdaj mu je uspelo v domačem mestu. Ampak: najmanj on deluje politično, prej se zdi, da je - na veselje in grozo - nekako sprejemljiv za večino. Zato tudi vlada.  Čeri oblasti pa so vedno nevarne, ne hvalimo jutra pred koncem mandata....

Kranj torej politično ostaja nedorečen. Incidenti kot Grosove banane v parlamentu ali Trilarjeva pijanska nesreča so le sol v juho, ki jo moramo pojesti v našem mestu ob spoznanju, da je mali in provincialni Kamnik napravil kadrovski vzpon na Triglav.Pa se ob tem zgražali ali ploskali - ni pomembno. Nam se je s premierko iz Stražišča posrečilo za kratek čas, a z njenim življenjepisom incidentov, politične trgovine, preračunljivega menjavanja strank in koristoljubja si žal politične prihodnosti med zvezdami Kranj ni priboril. Je torej naša resnica v politiki res .....? Pustimo se presenetiti.