Res so bedaki tile Primorci: se ga nalije koprski podžupan (pristojen za šport, da je vse bolj v slogu "zdrav duh v pijanem telesu") in pelje po avtocesti v nasprotno smer. Ga pričakajo "morski kužki" (v Kranju so to "mucki") in je mož ob dovoljenje in seveda funkcijo in plačo...Pojma nimajo v mestni občini Koper, kako se tem stvarem streže na drugem koncu.

Se ga je nalil (viskija) župan (takrat še....)Kranja kar skupaj z direktorjem gasilcev, političnim kompanjonom. Pa sede za volan in se poči domala pred domačo hišo v drug avto. Sam vozi seveda našega, občinskega. In pridejo reševalci in policisti, ki jih ozmerja z - "mucki" (ali pa je to ljubkovalno)! In posledice? "NISEM SE ZALETEL KOT ŽUPAN AMPAK KOT OBČAN. KOT ŽUPAN PA DELAM ODLIČNO!" je bil izviren Boštjan Trilar. In temu je sledilo neizogibno: vsi so ga pozivali k odstopu, a za to ni našel razloga: ko pije, je občan, ko se zaleti, je občan, ko pride po plačo - je župan!

Tam na Obali očitno gorenjskemu zgledu niso sledili in je bil funkcionar ob funkcijo. Pa ne, da so tam funkcionarji obenem občani? In da s funkcijo "kupiš" ugodnosti, a tudi to, da ne moreš v prometu ogrožati drugih? Čudno in noro: mi smo preživeli župana/občana, ki je mirno županoval do konca mandata....

Pojasnilo, ki je osupnilo svet: nismo vedeli, da je človek lahko nekaj časa župan in občan, nekaj časa pa samo občan....Na zdravje!