Biciklist je bila v času bivše države skoraj psovka: politično je to pomenilo tistega, ki je one pod sabo dol tlačil, gor pa upogibal hrbet, se klanjal! No, v Sloveniji danes je biciklist politično ostal isto: če kam holeš zlesti, moraš delati tako kot včasih...V športu in zlasti v rekreaciji pa je bicikel postal simbol novega pristopa, novega odnosa do narave (rekreativci so povsod....), danes pa smo doživeli še nekaj, kar je mejilo nekoč na znastveno fantastiko: na etapni dirki (tretja po rangu na svetu) imamo prvega v skupnem seštevku, prvega v etapi in še drugega v etapi...

Lepo je danes biti slovenski biciklist, a Kranjčani skromno dodajamo: pa na Polanca, Mezgeca, Mohoriča (made in Kranj) ne pozabite, so tu zraven! Kolesarski profesionalci iz Slovenije so boom svetovnega kolesarstva, so velesila. Ojla, opala: še malo nazaj smo to pisali za slovenske (kranjske tudi tu v ospredju) športne plezalke = ves svet jim ni do prvega oprimka!

Kranj ima srečo, da se pojavljajo vrhunski športniki (predvsem športnice): Ristićeva je adut v karateju, tri mlade plezalke (Rakovec, Kalan, Krampl) v plezanju, omenjeni kolesari so prihodnost - bodimo veseli. Najprej zato, ker smo danes ponosni, da smo Slovenci, športna velesila! Kajti v tem poletju je Gajser postal svetovni prvak v motokrosu in Artnikova svetovna prvakinja v potapljanju - noro!!!! Da o Garnbretovi ne pišemo....To pa ob dnevnih političnih zdrahah in neumnostih, ob teh postanih jedeh naše politične "elite" narodu daje samozavest: nočemo biti podobni politiki, naš zgled je slovenski šport!