V Domžalah so bili nekoč nogometna provinca za Kranj. Zdaj so velemesto. Naredili so stadion z lučmi, naredili moštvo kjer lahko v pol leta prodajo za 3 000 000 evrov igralcev!? Igrajo v Evropi, le ljudi je na tribunah skoraj manj kot v Kranju. Nekateri zaključki ob današnjem nadaljevanju agonije:

*Ohcet s politiko je Domžalam prinesla močno upravo, družino Oražem in vse kar je sledilo. V Kranju prejšnji župan ob prvoligaški sezoni kupi semaforček za 20 jurjev ali manj, podtakniti pa želi "javno zasebno partnerstvo" kjer bi zopet mi plačevali dobiček vlagateljev, evropskih tekem pa sploh ne bi bilo, ker bi bil objekt neustrezen. Zgrajen je bil tam sredi 60. let prejšnjega stoletja.

*Lastna pamet je Domžale spravila tam kjer so, iz Kranja so lahko pripeljali "mali milijon" fantov - a niti eden tam ni posebej uspel (Klemenčič je zdaj steber ekipe). Triglav je vzgojil mali milijon talentov, a nogometna šols pada iz leta v leto - samozvani skavti pa hodijo v tujino po znanje, Škofja Loka je predaleč in zato gorenjski talenti mimo Triglava odhajajo drugam.

*Denar v športu veliko pomeni, a ne vse: kranjski klub je nekoč zmogel poslovati z AC Milan, zadnjih 8 let pa igralci odhajajo brez ustrezne odškodnine (čast res redkim izjemam): vsi mogoči direktorji ipd. pa obljubljajo milijonske prestope, klub pa je vsa leta nižje od 7.mesta, ki ga je osvojil prvo leto, ko se je prebil v prvo ligo (2010).

Domžale torej vodijo 10:1, a so na travniku zmagale srečno s 3:2. Srečno? Sreča spremlja hrabre. In seveda kaznuje tiste, ki v vseh teh letih niso bili sposobni narediti premika naprej. Pač pa je čistka v klubu med trenerji in igralci vedno z istim in enakim rezultatom: vsi gredo, le eden ne. Lestvica veliko pove...