16. oktober 2019  
Že 30 let stojim na postaji: Kranj
Že 30 let stojim na postaji: pa še bom!?
Že 30 let stojim na postaji: ...in me je sram!
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 25.09.2019, rubrika: Kranj+
Kdo kje kdaj plačuje Trmo?
Kako smo (pre)živeli

Hajka v slovenskih medijih oziroma spletnikih, v časopisih in povsod dobiva zamah. Tisti, ki so bili in so lepo "na državnih jaslih" s pogodbami o oglaševanju obtožujejo drug drugega, perejo umazano perilo in se gredo - o tem pa ni dvoma - politiko. Kar ni nič slabega: nesporno politična je tudi Trma. Z enim in jasnim predznakom: nas ne plačuje nihče, vse stroške spletnika pokrivamo sami. Društvo Trma žal nima niti prihodkov, niti odhodkov, a treba je tudi priznati: nimamo niti oglasov, niti prikritih oglasov, ničesar. Mi samo pišemo (ne vedno vse točno, še manj slovnično pravilno, a se trudimo in napake priznamo), vse stroške pa nosi ustanovitelj, Trmator in kaj bi se sprenevedali: Miran Šubic, univ. dipl. novinar! Tudi nas so skušali ustaviti, blokirati in nekaj časa smo rabili za premislek: ali Trma še in kakšna? Kajti stregli so nam po življenju, kot se reče. In najbolj vneti pri tem so (bili) ljudje iz tega okolja. Nič nimamo proti, življenje je borba. A na koncu je Trma o(b)stala in ima vedno več bralcev. Tudi to je dejstvo. Ponujali so nam že oglase ipd., a smo ostali izven tega. Ne, da ne bi marali denarja za to, da Trma lažje izhaja - preprosto smo se odločili, da ostanemo po tej plati popolnoma neodvisni. Oziroma odvisni od tistih, ki nam sporočajo novice, dajejo fotografije, delajo pri spletni podobi....Trma je torej unikatni spletnik slovenskega prostora in ko se bo to spremenilo, bomo to javno objavili. Če se bo kdaj....


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 15.10.2019, 15:55, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 56 /854, zadetki (25.12.2011): 11268019
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


PRIšEL SE JE PREPRIčAT....
Požar v Kranju!!!
 
14.10.2019
KDO JE UKRADEL POSTAJO?
Zemljišče zastonj...

Prejšnji župan Trilar je napovedal milijonsko naložbo v novo postajo, prispevka za mestno zemljišče pa tujim lastnikom stare ni zaračunal. No, ja, se zgodi...Ampak: to kar imamo, je sramota - torej hočemo novo. Vprašanje je, kje? In odgovor se menja z župani in seveda prilagaja tistim, ki so "zadaj": podjetnikom, nepremičninarjem...Ki bi seveda radi pobrali smetano s torte kot jo pobira tuji prevoznik, ki je zadolžen za postajo, ki to sploh ni.

Norost ideje, da bi postajo preselili k porodnišnici in osnovni šoli, je seveda odvisna od tega, kdo si obeta koristi od tega. Bi ne bilo logično, da končno združimo avtobusno in železniško postajo kot je to navada v mestih kjer načrtujejo trezno? Pa nismo pri Trmi najbolj pametni, da bi o tem sodili. Je pa zagotovo, da nimamo interesa, da bi gradili garažno hišo pod postajo na Zlatem polju ali tržili stanovanja in poslovne prostore, kajne?

Saga o avtobusni postaji bo prej ali slej prišla na vrsto. Danes je to ogledalo tistega prevoznika, ki mu za javni promet namenimo milijon in več letno iz proračuna, on pa ni plačeval mestnega zemljišča kjer je postaja. Noro! In bivši župan se na to ni spomnil in še kdo pred njim ne. Položnice pa pridejo na naše domove, tui ni napak.

Kranj je mesto, ki mu marsikaj manjka. Prejšnji župan je hotel uveljaviti model javno-zasebnega partnerstva pri šolah in še kje. Postajo je skušal vsiliti ljudem na Zlatem polju in pri tem ni slišal niti najbolj vidnih predstavnikov stroke, da je to neumnost. Ne vemo, kam jo bo prej ali slej skušal postaviti novi župan in z njim nova oblast. A za začetek mora tujemu prevozniku in lastniku postaje poslati položnico.

Potem bomo vedeli, da ravna kot dober gospodar.