18. november 2019  
Leto po volitvah: kje so, kaj delajo?
Leto po volitvah: kje so, kaj delajo?
Leto po volitvah: kje so, kaj delajo?
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 25.09.2019, rubrika: Kranj+
Kdo kje kdaj plačuje Trmo?
Kako smo (pre)živeli

Hajka v slovenskih medijih oziroma spletnikih, v časopisih in povsod dobiva zamah. Tisti, ki so bili in so lepo "na državnih jaslih" s pogodbami o oglaševanju obtožujejo drug drugega, perejo umazano perilo in se gredo - o tem pa ni dvoma - politiko. Kar ni nič slabega: nesporno politična je tudi Trma. Z enim in jasnim predznakom: nas ne plačuje nihče, vse stroške spletnika pokrivamo sami. Društvo Trma žal nima niti prihodkov, niti odhodkov, a treba je tudi priznati: nimamo niti oglasov, niti prikritih oglasov, ničesar. Mi samo pišemo (ne vedno vse točno, še manj slovnično pravilno, a se trudimo in napake priznamo), vse stroške pa nosi ustanovitelj, Trmator in kaj bi se sprenevedali: Miran Šubic, univ. dipl. novinar! Tudi nas so skušali ustaviti, blokirati in nekaj časa smo rabili za premislek: ali Trma še in kakšna? Kajti stregli so nam po življenju, kot se reče. In najbolj vneti pri tem so (bili) ljudje iz tega okolja. Nič nimamo proti, življenje je borba. A na koncu je Trma o(b)stala in ima vedno več bralcev. Tudi to je dejstvo. Ponujali so nam že oglase ipd., a smo ostali izven tega. Ne, da ne bi marali denarja za to, da Trma lažje izhaja - preprosto smo se odločili, da ostanemo po tej plati popolnoma neodvisni. Oziroma odvisni od tistih, ki nam sporočajo novice, dajejo fotografije, delajo pri spletni podobi....Trma je torej unikatni spletnik slovenskega prostora in ko se bo to spremenilo, bomo to javno objavili. Če se bo kdaj....


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 18.11.2019, 13:04, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 106 /1118, zadetki (25.12.2011): 11449979
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


BOJAN POžAR PA BERE TRMO...
(morda še premalo)
 
18.11.2019
ŠTEVEC ZA MATJAžA....
Revizija se rima na provizija...

Država je rekla: kranjska oblast je ravnala nezakonito, negospodarno, krivično do ponudnika, ki je ponudil nižjo ceno. Kaj je rekel župan Matjaž? Bolj malo, je pa ukrepal: notranja preiskava zgodbe o preplačanem sajenju rožic Boštjana Trilarja naj bi bila pred razpletom.

Zakaj zdaj teče števec za novega župana? Zato, ker zadeva ni nedolžen spodrsljaj. Gre za to, da bi lahko za naše zelenje manj zeleni od jeze plačali manj denarja. Bistveno manj. In zakaj ga ne? Zakaj je mestni svetnik Trilar podpisal, mestni svetnik Vehovec (prej župan in podžupan iz Več za Kranj) pa to predlagal kot vodja komisije za razpis - to bo kmalu znano. Vsaj upamo. Do takrat teče števec veselo naprej. In vsi si želimo, da pri tem najdemo jasne odgovore na jasna vprašanja.

Lov na čarovnice? Maščevanje Trme, ker se je Več za Kranj lotila Trmatorja ipd.? Pristanemo na vse interpretacije, namige, podtikanja, sklepanja, zaključki pa bodo samo eni pravi! Oziroma so že: država je dobesedno raztrgala miš-maš dveh politikov, ki sta imela škarje in platno (in naš denar) v rokah! Dovolj za to, da ju lepo povprašamo, če bosta Kranju plačala za svojo zgrešeno odločitev, ki je zdaj že tudi nezakonita? Ali pa bo kdo vse pozabil, izgubil spomin?

Če se izkaže, da smo plačali 1 evro preveč in nezakonito, morata gospoda svetnika Več za Kranj odstopiti. Ne zato, ker bi bila Trma tista, ki bi posegala v to, kdo bo sedel v mestnem svetu. Odstopiti morata vsaj zato, ker ju je javno skrbelo in skrbi za 19 900 evrov plačila svetovalcu, dol pa sta požrla nasvete za 30 000, ki so se izkazali (vsaj posledično) za katastrofalne. In zato, ker smo samo v enem letu pogodbe plačali 15 svetovalnih pogodb po isti ceni razlike zasebniku, ki na razpisu sploh ne bi smel sodelovati, ker ni imel zakonskih pogojev.  Verjamemo, da bo odstop sledil takoj!

Kajti državna revizija je med vrsticami dala slutnjo besede, ki se rima na revizija. In to je - provizija.