Vrtec v Bitnju ali preplačilo urejanja zelenic? Demagoško vprašanje, a treba je vedeti naslednja dejstva:

*MO Kranj v času župana Trilarja ni podpisala pogodbe o urejanju zelenic v Kranju za 240 000 evrov najcenejšega ponudnika ampak je storila vse, da ga izloči (poglej odločitev državne revizijske komisije)

*MO Kranj je na koncu z županovim podpisom 14.12.2018 potrdila izbor ponudnika za 500 000 evrov letno za urejanje zelenic. (državna revizijska komisija je odločila, da izbrani ponudnik sploh ne bi smel sodelovati na razpisu, ker je imel triletno prepoved sodelovanja zaradi drugih napak)

Mestni svet, vse stranke, sprašujemo:

*ali bodo zahtevali vpogled v dokumente, ki so pravnomočni: odločitev revizijske komisije in dejansko pomenijo, da bo Kranj plačal v štirih letih več kot 2 000 000 favoriziranemu izvajalcu, namesto 1 000 000 neizbranemu?

*ali bodo zahtevali na mize rezultate forenzične preiskave, ki jo je po podatkih MO Kranj, naročil župan Matjaž Rakovec?

*ali bodo zahtevali odgovornost, če zaradi takega razpleta kranjski proračun na koncu mora plačati karkoli komurkoli?

Nihče ni kriv, dokler mu krivda ni dokazana. Politična odgovornost pa je že zdaj na tapeti: odločevalca pri tem početju sta danes mestna svetnika Boštjan Trilar in Boris Vehovec (oba Več za Kranj&SAB). Odgovore lahko torej ponudita iz prve roke. ČAKAMO NA ODGOVORE SVET, KI PA SE BODO ZRCALILI V AKTIVNOSTIH STRANK ALI/IN POSAMEZNIKOV V LUČI RAZČIŠČENJA TE ZGODBE, KI BO NA KONCU LAHKO PODOBNA TISTI O ŽUPANU BOGATAJU IN DIMNIKARJU. CENA: 2000 000 ZA VSE NAS.

"Ti Matjaž sem na brzino en pogodbico podpisal, da bo Kranj zelen..." "Jaz sem že zelen od jeze, ker me zaradi nje preganja država in še kdo!" pravi danes Matjaž /dialog je izmišljotina na 1 000 000 podlage/