Ko smo se včeraj pogovarjali z mestnim svetnikom liste Zorana Stevanovića, se je nenadoma v slušalki zaslišal znan glas - v pogovor se je namreč vmešal Zoran Stevanović sam in to brez kakega pojasnila, ker je ob našem klicu očitno sedel skupaj s Kranjcem. Če pustimo ob strani tak način komuniciranja, smo ob tem zvedeli od kranjskega politika naslednje:

*želim zvedeti, kdo ga kliče in zakaj, vi ste upokojeni novinar, sem zvedel na Dnevniku

Miran Šubic, urednik Trme, pojasnuje: ROBERT KRANJEC JE BIL 3X (TELEFONSKO, SMS) SEZNANJEN, DA ŽELIM OD NJEGA POJASNILA KOT NOVINAR. ZORAN STEVANOVIĆ PA SE JE DEBELO ZLAGAL, DA SEM UPOKOJEN NOVINAR IN DA JE TO ZVEDEL NA DNEVNIKU KJER IMA SVOJE VIRE, KOT JE REKEL. DNE 1.4. SEM DAL ODPOVED NA DNEVNIKU PO 38 LETIH DELA ZA TA ČASOPIS IN PO ODPOVEDNEM ROKU POSTAL 1.6. SAMOSTOJNI PODJETNIK.

*res je da sprašujete Kranjca, ampak jaz sem predsednik svetniške skupine in zato pristojen za odgovore in tudi jaz vas lahko kaj vprašam kot sem vam že poslal pa niste odgovorili...

MIRAN ŠUBIC, urednik Trme, pojasnjuje: VPRAŠANJE O STATUSU MESTNEGA SVETNIKA KRANJCA SMO NAJPREJ POSLALI ZORANU STEVANOVIĆU KOT PREDSEDNIKU IN DOBILI ODGOVOR, KI SMO GA NA TRMI OBJAVILI. ZAME OSEBNO JE TO NIZKOTEN POSKUS, DA BI ME KDO UMAZAL OSEBNO IN SEVEDA BOM TAKE POSKUSE ZNAL USTREZNO PREGANJATI - NE PRVIČ, NE ZADNJIČ. SPLOH TAKRAT, KO BI JIH SKUŠAL RAZŠIRJATI KOT RESNICO (SO PA NOTORNA, DO KONCA IZMIŠLJENA, ZLONAMERNA IN DOSTOJNEGA ČLOVEKA NEVREDNA LAŽ) KDORKOLI, ŠE POSEBEJ KAK POLITIK.

*mestni svetnik, predsednik svetniške skupine Za Kranj Zoran Stevanović je osebno po telefonu ob 14. 20 uredniku Trme dal naslednjo ponudbo: 1.lahko sodelujemo kot s pogodbenim svetovalcem, ki ga je najela občina 2.na izsljevanja ne bomo pristali in ne bomo več dosegljivi za nobene odgovore

MIRAN ŠUBIC, urednik Trme, pojasnjuje: Ponudba politika je zame nerazumljiva, nelogična, ker me je skušal povezati z mojim podjetniškim delovanjem in tako posredno namigniti, da me lahko na tak način utiša. Trma je neodvisen spletnik, ki piše o Kranju. Prav tako je pravica vsakogar, da novinarju odgovori ali pa ne in to sem vodji svetniške skupine tudi jasno predstavil. Prav tako pa je z ustavo zajamčena svoboda govora, javnega izražanja mnenj ipd.

Ko sem potem želel nadaljevati pogovor z Robertom Kranjcem, mi njegov vodja svetniške skupine tega ni več omogočil in je pojasnil, da v roki sicer ima njegov telefon, a "Robi je šel ven..." BREZ KOMENTARJA!!