15. december 2019  
Veseli december: veverica je proti!
Veseli december: kaj medo in volk, veverica je huda!
Veseli december: tale kič dol z okna, ukrepa veverica!
Vreme
Trma bo kmalu prenovljena. Trma bo boljša, obsežnejša. Trma ni bila in ne bo utišana.
Po 7.000.000 klikih Trma potrebuje prenovo vseh vrst in oblik in vsebin.
Trmarili bomo naprej še boljši, obsežnejši, zanimivejši!
Trma Kranj drma!
 


Datum: 20.11.2019, rubrika: Kranj+
Pohvala za vztrajanje!
Prihodnje dni k sosedu po dilce...

Kranjski učitelji in trenerji smučanja desetletja pripravljajo zimsko-športni sejem in tudi letos je tako. Od jutri dalje bo pravi naslov za kupce in prodajalce športne zimske opreme Mercatorjev center kjer je v zadnjih letih lokacija sejma, ki mnogim pomaga do cenejše športne smučarske opreme. Pohvalno je, da ob vseh mogočih odmrlih prireditvah in dogodkih, kranjski smučarski zanesenjaki vztrajajo in sejem pripravljajo vsako leto! Na veselje tistih, ki prihranimo kak evro, seveda!


<< Nazaj

 

(c) 2011 - 2019, Spletnik Trma sodi med dejavnosti Društva Trma, Kranj.
Kr.trma.Si ustvarjajo člani in prijatelji društva.
Sprememba: 15.12.2019, 12:39, v zadnji uri/dnevu obiskovalcev: 66 /953, zadetki (25.12.2011): 11656255
             Če želite trmariti tudi vi, se nam javite na naš e-naslov:


KDO NADZORUJE GORENJSKI GLAS?
Za Marijo Volčjak je - Zlatko Kavčič
 
14.12.2019
UHAJANJE PLINA X 10
Kdo se iz koga dela norca!?

Gospa Vera Zevnik je direktorica in (kot številni zaposleni in drugi) solastnica Domplana, uspešnega lastnika plinskega omrežja Kranja. A ko poči, ko je nesreča, ko je kaj narobe, ko plin uhaja - pokaže na druge. Ima prav? Stvar presoje, nekaj pa je grozljivo: gospe Veri&Domplanu je do eksplozije plin uhajal vsaj 10x! Šele potem je počilo. In gospa Vera zdaj pravi, da za to ni vedela, ker izvajalec ni obveščal Domplana....

To bi bila dobra zgodba in imeli bi krivca in odgovornega, če ne bi gospa Vera pozabila javnosti povedati, da je vlagatelj v plinovod Domplan. Torej ona. In da če kjerkoli uhaja plin, uhaja njej - ker je Domplan tudi lastnik omrežja, starega in novega. In lepo služi z njim. In če je izvajalec površen, kako Domplan nadzoruje tistega, ki poči plinsko cev in jo zasuje? Mimogrede: vse te prekopane ulice in ceste po Kranju (projekt Gorki) Domplanu plačajo Evropa, Kranj, Slovenija. Kako? Za njih je izkop zastonj in takrat se niso nič izgovarjali na druge. Zastonj je tudi za Telekom in Gratel ali T2 ali elektrikarje ali...Taki so predpisi, tako je koriščenje evropskega denarja in tako te naložbe potekajo.

Domplan je torej lastnik, upravljalec, vlagatelj, nadzornik ipd. v enem podjetju in predstavlja ga Vera Zevnik. Ki trdi, da so drugi kopali in šarili okoli plinovoda in po njem - ona pa ni vedela nič.  Pa čeprav je prva poklicana, da ukrepa. Ker je Domplan enostavno monopolist za vse v zvezi s plinom v Kranju. In kdor tega javnosti ne pove, lahko kaže na delavca, ki je z bagrom naredil škodo.

Mi ne presojamo o krivdi kot presoja Vera Zevnik. To bo odkrila policija. Upamo. Mi pišemo o odgovornosti za plinsko omrežje, za ceno plina, za dobavo plina, za nove priključke in - tako smo pač prepričani - tudi za nesreče. Odgovornost je za gospo Zevnik do zdaj skrita v tistem bagru, ki je cev počil. Pa ne bo vedno tako. Eno zanimivo vprašanje za prihodnost: je gospa Vera Zevnik dostavila točen zemljevid plinskega omrežja - na primer - gasilcem in mestni občini - civilni zaščiti in kdaj? Slednji pa sta odgovorni za varnost občanov in občank. Ali pa je soodgovorna tudi gospa direktorica? Ali le tisti delavec, ki je počil cev in...?