Mestni svetnik Klemen Valter (SDS) je najprej izglasoval, da je direktorica Gorenjskega muzeja postala Mija Ogrin (SDS, svetnica v Bohinju). Nato je ona brez razpisa omogočila posel za 20 000 evrov Klemeni Valterju (podjetje Praval). "Posel sem dobil, ker se poznava iz stranke!" je svetnik SDS povedal sam!

Kranjska vladajoča kolacija o tem ni izrekla besede, a je bila na čelu sveta zavoda svetnica SDS Andreja Valič Zver. Zdaj je kadrovska komisija pod vodstvom Saše Kristan (SDS) predlagala, da Andreja še naprej ostane v svetu zavoda, a dodali so še enega svetnika, Gregorja Tomšeta (SDS)!!! Torej je obvladovanje Gorenjskega muzeja po "svetniškem biznisu" zdaj popolno. In kakšna je obrazložitev za svetnika, ki so ga med tem "umestili" (edini kandidat na razpisu!!!) za generalnega sekretarja Fundacije Vincenca Drakslerja s plačo okoli 30 000 evrov brutto letno!? "s svojim znanjem in izkušnjami je pripravljen zavodu ponuditi pomoč pri ekonomičnosti poslovanja in nadzoru nad porabo sredstev". Primer: če bi zdaj SDS-ova direktorica omogočila posel SDS-ovemu svetniku in podjetniku, bi ji bil pri tem v pomoč par svetnikov iz SDS v svetu zavoda, eden pa bi ji še posebej pomagal pri nadzoru porabe sredstev, ki so seveda - naša, mestna davkoplačevalska!

Verjamemo, da vas je primer prepričal, kako deluje naša oblast. Stranka SDS je pri tem samo primer, ker ni ne izjema, prej pravilo. Prejšnja izkušnja jih je torej naučila, da so Zverovo nagradili s ponovnim položajem v svetu, ker je že do zdaj dobro nadzirala javna sredstva in so bila ta porabljena na pravi način - zdaj ji bo v pomoč še en svetnik iz njene stranke. Na seji sveta pa bodo seveda sedeli skupaj s podjetnikom Klemenom in to lahko pomeni, da mu ne bo treba niti v mestno jedro v muzej. Vse se bo dalo dogovoriti kar na seji mestnega sveta...