Kongres SDS (vodilna stranka vsaj na desni, sicer se bori za primat s SD, ki vodi na levici...) bo očitno izvolil Andrejo Valič Zver za novo podpredsednico. Če je pričakovati za Janšovo predsedniško funkcijo rezultat kot pri nekdanjih diktatorjih (volili so jih s 101 odstotno večino), je naša Kranjčanka ogrožena z damami s štajerskega konca - a očitno bo prevladala neizmerna lojalnost liku in delu predsednika, ki bo vladal še naprej...

Na levici je Kranjčanka s štajerskimi koreninami Alenka Bratušek že pomedla s konkurenco, se zavihtela na čelo stranke in vlade. Do zdaj daleč največji uspeh v politiki za Gorenjke, Kranjčanke in očiten preskok žensk iz ozadja na vodilna mesta. Alenka je za delovanje v politiki kot rojena: zmore vse mogoče telovadbe, da dosego cilja.

Ena tik pod šefom Janšo, druga pod konkurenčnim Jankovićem? Kdo bi si to mislil - do zdaj je bila vplivna šefica Janševega kabineta Nika Dolinar, tudi Bratuškova je zaupno osebo našla kar med prijateljicami v Kranju, gospa Šarabonova ji vodi kabinet. Iz katerega jedra torej tako vplivne ženske? Do zdaj je bila ministrica, državna sekretarka tudi Duša Trobec Bučan (doma s Primskovega), županja je želela biti Hermina Krt, ki je povsem izginila s politične scene. Na lokalni sceni je Nada Mihajlović samo karikatura uspešne ženske v politiki in prej potrjuje trditev, da je za oblast vedno treba storiti vse. Nekoč je bila poslanka z malo večjim vplivom še Irena Oman iz Stražišča, a meteorski vzpon Alenke in Andreje (tudi soproga evroposlanca) je nekaj do zdaj nevidenega v Kranju. Načelno je bila namreč v gorenjski prestolnici politika moška zadeva, zdaj pa so dame prevzele vodilne vloge. Kar pa ob županu in nasploh političnih "veljakih" našega mesta ni niti najmanj čudno, ker so pač brez ....No ja, zaključi naj vsak sam!

Za vsako uspešno žensko stoji .... pravi moški!
Ni vsaki dano ....naša podžupanja nas je navdušila z obljubo o gradnji nove tribune v športnem centru čeprav je že vedela, da je še dolgo časa ne bo!