Kronologija: oktobra in novembra 2012 se je v NK Triglav kot mu jamči ustava včlanil Miran Šubic. Navijač. Plačal je članarino, priporočeno poslal pristopno izjavo.

Do junija 2013 njegovo članarino klub protipravno zadržuje oziroma z njo razpolaga, ker mu ni poslal ne obvestila, ne članske izkaznice.

Februarja 2013 je inšpektorat ministrstva za šolstvo in šport prejel prijavo Mirana Šubica zaradi kršitve temeljnih aktov. Statut kluba je obvezen celo za predsednika kot je =beno!

Inšpektorat je zdaj obvestil Mirana Šubica, da je NK Triglav kršil zakon o športu, ker je v primeru včlanitve Mirana Šubica ravnal v neskladju s temeljnimi akti kluba - statutom. Zato je NK Triglavu nadzorni organ naložil odpravo nepravilnosti. NK Triglav zdaj v upravnem postopku spodbija pristojnost inšpektoratu, ki pa seveda izvaja potrebne postopke, ki bodo to ovrgli.

Predsednik kluba Beno Fekonja je tista odgovorna oseba, ki se očitno boji, da bi nek občan, navijač pridobil z ustavo zajamčeno pravico. Boji se morebitnega pregleda in nadzora člana nad delovanjem kluba, ki je zdaj postavljeno v luč kršitve zakonov. Ko bo namreč pravnomočno potrjena odločitev inšpektorjev, bo NK Triglav v neprijetnem položaju zaradi ravnanja svoje odgovorne osebe:

*Miran Šubic bo lahko ovrgel vse sprejete odločitve organov kluba, ker bodo nezakonite

*Miran Šubic bo lahko terjal odškodnino za kršitev pravic

In zakaj vse to? Zato, ker si =beno&comp lahko vsak dan privoščijo uživati v sadovih dela, ki se jim reče NOGA, Futura, Rožle, www.nktriglav.com ipd. - da naštejemo samo najbolj oprijemljive - ne upajo pa včlaniti človeka, ki jim je vse to brez centa nadomestila ali vsaj "hvala lepa" zapustil. Še več: niso ga povabili niti na skupščino kluba kjer se je dal izvoliti predsednik, ki je na spletni strani uvedel tudi cenzuro. Miran Šubic o razvoju dogodkov pravi: "Marsikdo bo rekel, da sem užaljen. Pa nisem: predsednika sem sam pripeljal v klub, cenim njegovo delo in delo kluba. Ne cenim pa cenzure, hinavščine, politikantstva, laži in manipulacij. Talec njegovega početja je klub, ki bo plačal za to ceno, ki bo zanesljivo "pisana v zgodovino". Politik lokalne scene in športni funkcionar bo moral odgovoriti tudi v kazenskem postopku zaradi diskriminacije, kako si predstavlja demokracijo v letu 2013. Sramota z klub pa je, da odrasli ljudje v njem tiščijo glave v pesek, ko se to dogaja!" Nadaljevanje sledi...

Miran Šubic je zmogel toliko poguma, da je prišel nepovabljen na skupščino kjer je vsem pogledal v oči (nekateri so pogled obrnili v tla) in se poslovil od NK Triglav. Nova klubska oblast mu preprečuje članstvo v klubu...Kako dolgo in kako uspešno?