Čez dva dni se začenja najbolj obiskano (kljub vsemu), najbolj medijsko spremljano (kljub vsemu) športno dogajanje v Sloveniji - nogometna prva liga! Kranj ima po zaslugi Triglava predstavnika v tekmovanju, ki terja ustrezne pogoje. Z odločitvijo oblasti Mohorja Bogataja o zamrznitvi prenove v športnem centru, je Kranj ostal brez licenčnih pogojev za prvo ligo tudi v tej sezoni - tekmuje pač tako kot se ga usmilijo v Ljubljani.... Krivec za to je mestna oblast, ki ni uresničila obljub in veljavno gradbeno dovoljenje ostaja le grenak spomin na to, kako po 50 letih Kranj nima niti poštenih slačilnic, niti razsvetljave na igrišču! Klubsko vodstvo od leta 2011 dalje problema javno ni izpostavilo, med tem pa je v prvo ligo uvrščen NK Zavrč. Zato vabimo vse odgovorne z županom vred, da se nam oglasijo s prijavami na izlet v Zavrč. Vsebina in program:

*pogovor s predsednikom kluba o proračunu, ki ga ima klub v okolju z nekaj sto prebivalci (Kranj ima 50 000 prebivalcev in trikrat nižji proračun od NK Zavrč pri članih)

*pogovor z županom in politiki v Zavrču o tem, kako so zgradili reflektorje, za njihovo okolje fntastičen športni park

Trma bo na izlet peljala vse, ki še upajo javno reči, da ni denarja za prenovo v Kranju ob dejstvu, da v treh letih sedanje oblasti niso začeli niti ene omembe vredne naložbe - še kopalnic v stari tribuni po pol leta od sprejema proračuna niso niti začeli prenavljati!!! Zavrč jih vabi kot mala občina na meji s Hrvaško in kot klub, ki po tradiciji in množičnosti ne seže niti do kolen Triglavu, a kranjskega župana lahko poduči, kako je treba skrbeti za šport, mlade generacije, popularizacijo mesta in še kaj! Čakamo!

Ponos Kranja pod tribuno!