Mohor Bogataj je dal intervju za Kranjčanko, ki jo dobimo Kranjčani - brezplačno. Naj ponovimo: vsako črko plačamo. Kranjčanko plačuje občina=Mohor Bogataj. Izračun (koliko odstotkov, na kakšen način ipd.) ni pomemben. Je pa hecno, če v Kranjčanki župan grobo obračuna s podžupanom in ga naredi za "tepčka". Dobesedno! Ko je namreč podžupan Darko Jarc dobil podatke, da z varnostjo v knjižnici nekaj ni v redu, je sklical svet za varnost (policija je seveda zraven) in - ukrepal. Ukrepali so tudi drugi. Igla v stranišču, starejši moški na otroškem oddelku so bili indici. Ne edini: skupina mladoletnikov je nadlegovala dijakinje. V knjižnico so se eni zahajali le pogret, eni delat nemir... Darko Jarc je o tem gov oril tudi medijem.

Pa se pojavi njegov nadrejeni Mohor in Darka označi za paničarja. Ne dobesedno, posredno. V knjižnici je super: nobenega nemira, ničesar spornega. Neke drobnjarije... In ljudje to berejo in ne vedo več, kdo laže, kdo dela, kdo nič ne dela, kdo ukrepa, kaj je v knjižnici.

Radijska cvetka za dodatek in razmislek: v času, ko je knjiga res dragocena, se je Mohor Bogataj v samopromocijski oddaji lokalnega radija odločil, da je treba podražiti članarino!!!! Ker je knjižnica tako lepa. Čakamo na predlog ali podražitev - v Kranjčanki pa je bil o tem modro tiho! Kajti v teh časih dražiti svoje občane s podražitvami, je politično in še kako samomorilsko. Toda: Mohor ima lepo plačo, ogromno je ustvaril v življenju - pa podražimo članarino, on si to pač lahko privošči! Tako je to s knjižnico: mir zdaj je, ampak Darko Jarc je po nepotrebnem sprožil akcijo! In mediji so za vse krivi... ampak ne trobilo naše oblasti, seveda.