Zgodovinski dan za Kranj! Na občini bi se strinjali: župan in ostali so zasajali lopate za Gorki, za največjo naložbo v zgodovini Kranja, za novo kanalizacijo in vodovod in čistilno (?) napravo in za milijone dolga v občinski blagajni. Pohvalno. Priznati je treba: vse to Kranj potrebuje.

A mi vemo več: danes smo videli, da se v trebuhu stare tribune nekaj dogaja. Ni bilo župana, ni bilo svečanosti, ni bilo kamer - a smo ponosni: v bedno skrpucalo, staro natančno 50 let, zopet vlagamo. Tokrat v kopalnice, ki bodo - upajmo - človeka vredne. Zdaj so za športnike in dijake enakovredne kot za podgane, ki se plazijo tam notri. Kaj se bo zgodilo, še ne vemo - na občini so bili ob teh lopatah skrivnostno tiho. Spomnimo se, da je svetnik SD svetniku SD (Boštjančič Fekonji) povedal, da gre v bistvu za nepotrebno naložbo, ker se je on "po tekmi umil doma"! In da so kopalnice po novem namenjene sinu premierke (takrat še svetnice Alenka Bratušek), ki igra nogomet. Saja ga: samo ne več v Kranju. Je šel v Domžale, da se ne bo po tekmi umival doma ali pri Stanetu v Besnici.

Gorki bomo Kranjčani šele dojeli in sprejeli in plačali. Prenove tribune v Športnem centru ne bo dolga leta. Po vseh strokovnih ocenah bi jo bilo treba porušiti. V prostore teče ob dežju, izolacije ni, ogrevanja ni ipd itd. A zdaj bi z mašilom špranje radi prikrili luknjo: novo tribuno so obljubili do zdaj vsi, Mohor Bogataj večkrat. Ostala je prenova kopalnic ali po domače: metanje denarja v kanalizacijo. Tisto, ki teče kar v Kokro, ne v čistilno napravo...

Tak je moderen strop kranjske sramote: za prenovo gre 100 jurjev, za Gorki bomo plačali desetine milijonov...