Jernej Bizjak iz Predoselj naj bi na enem od strankarskih shodov prodajal tudi državne zastave v imenu stranke. Potem naj bi denar pozabil prinesti v strankino blagajno. Potem naj ga ne bi bilo več na sestanke, še zdaj pa domnevni dolg in nejasnosti z denarjem ostajajo.

NSi je imel zagato z novim svetnikom. Predsednik Marjan Bajt ni dal soglasja za imenovanje pravočasno in kljub pritožbam je svetnik postal Jernej Bizjak. In medtem so ga skušali prepričati, da se za Bajta odpove svetniškemu mestu in nagradam. Bizjak trdi, da so ga podkupovali, Bajt trdi, da jih je izsiljeval: "Dajte mi ... pa ne bom!" Ko je šla stvar čez mejo, je Bizjak izstopil iz kranjskem NSi in postal samostojen. Tako samostojen, da ga še na spisku svetnikov do nekaj dni nazaj ni bilo. Ne imena, ne fotografije, mestna oblast je nanj pozabila.

Bizjak trdi, da so ga izisljevali in krivično obtožili. V stranki trdijo, da jih je izsiljeval in odtujil denar. To je mestni svet danes, novembra 2013, eno leto pred volitvami. To se dogaja v tisti politični eliti, ki naj bi nam, Kranjčankam in Kranjčanom dala zgled, nas vodila, upravljala z našim denarjem! Ali bodo svetniki krščansko dopustili, ali pa bo svetnikovo dozdevno nepravilnost preiskala policija? Kajti: kdor ve za kaznivo dejanje, je o njem dolžan obvestiti policijo, kajne?!