Drobec primerjave: če greste kdaj v Ljubljano, lahko jamrate čez župana, ne pa čez videz - tam resnično znajo polepšati mesto. Imajo za to tudi ustrezne ljudi, ki imajo okus, posluh za to, da je Ljubljana preprosto lepa.

Če boste šli v teh dneh na Slovenski trg, boste videli, kako se lotevajo tega ljudje, ki žal resnično ne marajo svojega mesta. Naravnost sovražijo ga, naj bo čim grše: na dve svetilki so namreč danes pritrdili table, ki kažejo v - pobratena mesta!? Kar na ulični svetilki so namestili skrpucalo, ki samo še dodatno kaže, zakaj je Kranj tak kot je in ni niti senca prestolnice (Gorenjske)!? Slovenski trg je še prenesel relief, lipo je na sredini prinesla osamosvojitev, klopi so prijetne - ampak tale zmazek je res sramota. Niso našli nobene lokacije v Kranju, da bi namestili table pobratenih mest? Ali jim kako drugače posvetili nekaj pozornosti? Kdor se je spomnil tega "okrasa" osrednjega trga, se mu je načrt posrečil: še bolj je iznakazil podobo osrednjega trga mesta! Pa kaj: če na Delavski dom oziroma Plečnikovo dediščino lahko vsak namesti reklamo, je to blažev žegen!

Zlobnežev komentar: ena tabla manjka! Katera! Občine Žirovnica!! Pa saj ni pobratena s Kranjem? Je je, tam živi naš župan, zato bi morala biti še tabla - Selo pri Žirovnici. In mi smo se spomnili ob tem pregovora, ki je doma malo južnije: "Može seljak iz sela, a ne može selo iz seljaka!" (Prevod naj tokrat ne bo dobeseden in si ga razlagamo takole: Lahko zbežiš iz svojega kraja,slabim navadam/obnašanju, dediščini ipd./ ne moreš!" Pa če si tudi iz Sela doma....

Slovenski trg z občino: kramarski sejem ali osrednji mestni trg?
Brez koncepta, brez estetskega pristopa malce krancljamo kakor komu pride na misel...In drog za svetilko je postal smerokaz kranjske zaplankanosti!