Proračun za 2014 bo največji v zgodovini Kranja. Kaj pa letos? "Lepo prosim, da bi za prenovo oddelka dementnih v kranjskem domu starejših dodali kaj iz proračuna!?" je bil ponižen svetnik Desus Drago Štefe na minuli seji. Dementnih je vse več, oddelek v domu pa v resnično žalostnem stanju. Ti ljudje potrebujejo nego 24 ur na dan! "Poznam problem, ampak 100 000 ne bo šlo...!" je rekel župan Mohor Bogataj.

Če vas zanima, kako se dela z našim denarjem, se peljite po Jelenovem klancu. Po podatkih Supervizor Komisije za preprečevanje korupcije so tam za tako imenovani Grosov mavzolej letos zapravili 60 000 evrov (najmanj). Podjetje Rendin iz Struževega je namreč uresničilo nekaj, kar je bil izključno dogovor bivšega župana s tem županom: pot na kolodvor so odmaknili od njegove zasebne hiše. In to je stalo celo premoženje! Za ta dela je veljal občinski okvir 15 000 evrov.

Podjetje Rendin je sicer v dveh letih zaslužilo od občine 272 000 evrov. In to skoraj popolnoma na enak način: z enostavnimi postopki, brez razpisov. In pot na kolodvor je pri tem največja naložba. "Razbijanje računov" na manjše postavke in dela? Možno.

Za dementne, ki si ne morejo več pomagati, je prosil svetnik Štefe. Na Jelenovem klancu so zgradili kar so zgradili. Tam denar ni bil problem....In veste kako so do zdaj na občini utemeljevali to potrato našega denarja: "Na zahtevo župana Grosa...."

Samo letos najmanj 60 000 evrov iz proračuna!