Plačujete komunalne prispevke? Vsak mesec!? Prav je tako: pridni fantje na tovornjakih v lepem in grdem vremenu odvažajo smeti, obenem pa z istim prispevkom plačujemo tudi lep del vladajoče mestne politike - oziroma štiri svetnike neposredno!

Direktor Komunale = svetnik SD Evstahij Drmota, ki se je tja dobesedno imenoval sam - seveda brez podpore sveta kjer sedi, ni direktorskega stolčka! Občina Kranj je največji lastnik Komunale.

Drugi človek Komunale=svetnik SDS Jure Kristan, ki je bil izbran kot logično najboljši na razpisu. Z direktorjem sta dopoldne komunalna delavca, popoldne mestna svetnika. Ni da ni.

Uradni komunalnih zadev je mestni svetnik SD Beno Fekonja. Tudi on je po svetniški funkciji našel še delo v Komunali. In zraven še dva politika istih strank, ki pa nista kranjska mestna svetnika.

Sloviti mesni svetnik Jože Lombar je pred leti za časa župana Mohorja Bogataja dobil v upravljanje parkirne avtomate in parkirišča. Potem je predlagal Mohorja Bogataja za tretji mandat na listi "njegove" stranke. In država je potem take posle ukinila s protikorupcijsko zakonodajo. In rezultat? Danes je isti svetnik in županov zaupnik in strankarski podpornik partner Komunale. Ko ni mogel več delati neposredno za občino, je parkirišča slednja oddala Komunali, slednja pa sklenila partnersko pogodbo z Jožetom Lombarjem. In da ne bo pomote: vse je zakonito, po predpisih.

Iskrene čestitke vsem Kranjčankam in Kranjčanom: tako kot mi skrbimo za svoje svetnike, jim režemo kruh in potico, ne skrbi nihče!

Jure Kristan - iz Komunale na županski stol?
Car nad carji - mesni Jože...