Beno Fekonja je Kranjčan. Stanuje na Planini 25, pri družini Zatler. Kot Kranjčan ima pravico kandidirati na lokalnih volitvah kjer pred volitvami za medije prizna, da je na Planini 25 le prijavljen, živi pa na Visokem. Stanuje skupaj z Nino Zatler, ki je soproga Boruta Zatlerja in dva mandata članica občinske volilne komisije, ki skrbi za zakonite in poštene in pravno nesporne volitve. Nina Zatler še danes javno trdi, de Beno Fekonja stanuje v istem stanovanju z njo. Beno Fekonja pa na vsa vprašanja molči. Stanovalci Planine 25 ga kot sostanovalca ne prepoznajo, prepoznajo ga kot obiskovalca.

Beno Fekonja je Šenčurjan, krajan Visokega. Tam živi že vsaj sedem let. Z družino, soprogo, tam ima podjetje. Na Planini25 se je prijavil, da je postal kandidat SD na volitvah 2010 in je bil izvoljen. S tem je s prevaro zlorabil volitve. Pri tem mu je pomagala članica občinske volilne komisije Nina Zatler, ker je omogočila, da je s prijavo lažnega stalnega bivališča zavedel volilce v Kranju.

Izberite po želji zapisana odstavka, ju primerjajte in ob to dodajte, da je Beno Fekonja tudi postal uslužbenec javnega podjetja Komunala potem, ko je postal mestni svetnik v občini, ki ima v lasti večinski del Komunale. In nihče ne zanika, da se ni lotil dobrih projektov (ogrevanje na Planini), še manj je na mestu posplošena kritika. Toda: koliko neupravičeno pridobljenih sejnin je v žep dal mestni svetnik, ki je s prevaro kandidiral? Koliko honorarja je za sodelovanje v volilni prevari dobila članica občinske volilne komisije? Kako so bili in so "nategnjeni" volilci in kako molče dosledna in poštena in resnicoljubna in socialna in.... stranka SD lepo prenaša prevaro v svojo korist? Kako so ideale žrtvovali za eno svetniško mesto več?

Odgovore bomo dobili še letos. In še to: lažna navedba stalnega bivališča oziroma zloraba na tem področju terja ukrepanje UE Kranj. Gre za prekršek, ki se kaznuje z denarno kaznijo.

Takole to zgleda na Planini 25.
Takole to zgleda na Visokem /občina Šenčur.