S kom se je poravnala MO Kranj za 620 000 evrov? S Stanovanjsko zadrugo Gorenjske. Je denar prišel na njen račun? Je bila poravnava tudi dejansko sklenjena? Tožilstvo zdaj z obtožnico preganja Kristijana Gnilšaka in Franca Terana, ker naj bi prevarala upnike zadruge? Le zakaj, ko pa je bilo vse v redu in v interesu občine in davkoplačevalcev? Pa dejstva pravijo takole:

*občina se je na sodišču poravnala z zasdrugo, ki pa denarja dejansko ni prejela ampak je pristal na računu odvetnika Gnilšaka (fiduciarni račun), ki je bil v času sklenjene poravnave županov zaupnik in tudi poslovni partner MO Kranj = enako kot prej pri stanovanjski zadrugi

*upniki zadruge denarja niso prejeli, odvetnik je zaprl račun = kje je torej denar?

Vsa dejstva niso znana, a od začetka so na vprašanja g. Bogataj, g. Herak (direktor mestne uprave), g.Gnilšak jasno odgovarjali, da je po zakonu nemogoče preveriti kje denar dejansko je, ker se je pač zadruga strinjala, da ga v poravnavi prejme odvetnik Gnilšak. Kaj se je zgodilo z MO Kranj in našim denarjem ni jasno. Očitno pa namen poravnave ni bil uresničen = denar ni dobila SGZ, ker bi sicer do njega lahko prišli upniki? Računi zadruge so bili blokirani kar precej časa. Pričakujemo, da bo župan Mohor Bogataj sedaj ponovno ravnal kot dober gospodar in dosegel, da davkoplačevalski denar pristane tam kjer je to poravnava predvidela. Bo torej občina tožila svojega bivšega odvetnika, ker poravnava ni bila dokončana?