Prva liga je v svetu pač simbol. V Evropi stvar prestiža. V Sloveniji "kazen". V Kranju = izgubljena priložnost. Zakaj se je nogometna prva liga začela po nekaj letih brez Triglava? Ne, ni treba na občino po odgovor - naš župan v vseh teh letih ni prišel na tekmo svojega kluba (preverjeno: vas Selo pri Žirovnici nima nogometnega kluba). Prišel se je le enkrat kazat in veseli, ko je Triglav obstal, letos ni. Bo obstal župan?

Če v Splitu ali Munchnu ali Madridu ali Rimu ali Amsterdamu ali ....vodiš nogometni klub, si vsaj tako znan in ugleden kot župan. Ali pa bolj. In v Sloveniji imamo tako radi "evropske zglede". Kam je že šla gospa Merklova po tekmi finala SP? V slačilnico in s pivom je nazdravila. Škandal? Ne, ljudje se znajo tudi veseliti, če znajo garati (prosto po nemških prvakih). Kranj je še v enem športu padel v provincialno zakotje. Ne po naključju: veliki sponzorji so veliki reveži!? Napaka: Merkur in Sava in Gorenjska banka niso nogometu v njihovih najboljših časih skupaj na leto dali niti 5000 evrov. Ja, prav ste prebrali. Danes ima dediščina svetnikov Bohoriča in Piskernika na slabi banki 140 000 000 evrov izgubljenega denarja. Njunega ali ...?

Prva liga je vse kaj drugega kot tisto, kar je do nje pokazal Kranj. Ta naš župan je dolga leta obljubljal pogoje za prvo ligo (tribuna, razsvetljava), nato pa vse to prečrtal za dolga leta. Najmanj za pet let, to je že potrjeno - a za naprej kaže še slabše. Da so bolj pomembne stvari, da ni denarja? Sedanja oblast je pokazala, koliko ji je za Kranj z novimi pridobitvami: tribuno, vrtci, dvorano v Stražišču, postajo, tržnico...Prva liga je vedno bila in je tudi dokaz, kako neko okolje deluje. Kako sprejema potrebe ljudi. V Kranju igra nogomet osupljivo veliko število otrok. Njihovi starši pomagajo, plačujejo. In nikdar ne gredo pred občino in vprašajo, zakaj za ta šport (in druge) ni denarja? Zakaj je en županov odvetnik v treh letih zaslužil od občine toliko kot dobi klub v desetih letih? En človek na eni, en klub s 400 otroki na drugi strani.

Triglav je v drugi ligi, kranjski šport tudi. Kranjska oblast je v zadnji ligi.