Imamo ga! Sprejemali ga bodo prihodnji teden, Trma pa predstavlja kodeks kranjske oblasti. Kjer bo šlo za etiko in moralo in oblast. In kodeks bo podpisal z drhtečo roko tudi Jože Lombar, "mesni" svetnik?Kralj s Trstenika in mojster lokalnih poslov in volitev! In tudi Bojan Homan, bivši podžupan, ki je skrbel za pogodbo po kateri je izvajal poravnave v zavodu v Ljubljani za "popoldanski zaslužek"!? In zdaj o tem poteka revizija.

Zanimivo je, da bo nadzor nad mestno oblastjo dvojen. Eden bo v obliki nadzornega odbora, ki je bil v preteklih štirih letih prava karikatura: kar so počeli ali naredili, jim je "prevrnil" dvojec Mitja Herak&Mohor Bogataj. Zdaj bo nad kodeksom bedela še komisija petih občanov, ki naj bi bili del civilne družbe, ne politike. Lepo. Pravilno. Izvirno. Pomemben pa bo učinek.

Kajti nekoč je v trdem socializmu pokojni profesor Jože Ažman na kranjski gimnaziji znal pojasniti pri filozofiji tudi pojem politike. Svinje se menjajo, korita ostanejo - je povzel resnico. Dijaki so bili takrat, v drugačnem režimu, šokirani. Kaj si upa, profesor. A je resnica stara kot to reklo: ni je etike in ni je morale, ki se je ne bi dalo povaljati v prašičjem gnoju, kajne? Zato kodeksu želimo veliko uspeha in pozdravljamo uresničitev obljube župana Boštjana.Končno bomo lahko imeli jasno sliko politike: nekdo nekaj obljubi in potem naredi....

V priponki objavljamo kodeks v celoti - kot ga bodo v gradivu dobili v roke mestni svetniki in svetnice.

Kodeks_ravnanja_funkcionarjev_MOK.pdf