Pomislite: v Celju so sledili Ljubljani in pripravili "odprto kuhno": dogodek, ko se na prostem pojavijo vsi gostinci iz okolice in mesta in kaj ponudijo. V Ljubljani pridejo tisoči, v Celje so prišli mnogi. Kranj? Ne se hecat: pri nas vodi turizem trenutno šef zavoda za šport, kuhna pa je edino v tem, kako bi skuhali eno lepo službico za znano Kranjčanko...In gospoda župana srečamo na Laborah kjer kuhajo božanske vampe. Si predstavljate, da bi jih ponudili sredi mesta skupaj z mojstri kuhinje kot so v Predosljah, Šenčurju in na Kot ne pozabimo pa še na koga ne. Prireditev malo stane, ima svoj "šimel" kot se temu reče in ni treba izumljati Amerike, da bi napolnili mestno jedro z mojstri kuhalnice od Brionov do ...kjer hočete. Ljudje bi prišli in zraven zanesljivo poskusili tudi prvakinjo, Arvajevo klobaso. Pa Matiček bi divjačino ponudil, kajne? Idejo Trma ponuja osiromašenemu, idejno praznemu turizmu Kranja gratis. Ker ni naša in smo jo našli v Celju in Ljubljani. Zato ponavljamo: festival kranjske klobase je lahko ena od prireditev, ki Kranju prinese dogodek, ki bo znan malo dlje od Medvod, odprta kuhna pa je priložnost, da vsaj nekaj počnemo in začnemo. Verjetno bi konec avgusta to zmogli, gospe in gospodje iz kranjske politike? In župan naj naprosi kuharico na Laborah, da pride!