Občan je prejel od občine zahtevo, da do 30.9. uredi svoj priključek na kanalizacijo. Ker je želel strokovni ogled in potrditev, da dela prav, je poklical na kranjsko Komunalo (kjer do konca avgusta niso imeli pojma, koliko priključkov bo treba urediti, dati soglasja, nadzirati...) in dobesedno na silo izprosil obisk odgovornega na svojem dvorišču. Če ne bi ravnal tako, bi tvegal, da mu Komunala odreče priključek. A obenem je neuradno zvedel, da ima en človek na skrbi tisoč in več priključkov in da rok za občane tako ali tako ni uresničljiv. Vprašanja direktorju Evstahiji Drmoti so naslednja: kako je mogoče, da konec avgusta ne veste, koliko priključkov bo potrebno urediti? Kako je mogoče, da nimate nikjer javno napisan potek urejanje zadev, da bi ljudje vedeli, kako ravnati? Kako je mogoče, da sploh ne veste, kdaj bo izdano uporabno dovoljenje in bodo ljudje lahko naredili tisto, kar je sicer njihova naloga?

Na občini še niso poslali odločb, ker ni uporabnega dovoljenja za kanalizacijo. To pomeni, da se dejansko zadeva od junija ni premaknila niti malo. Kar pomeni, da bo treba v mesecu dni urediti vse s 1000 in več lastniki priključkov, ki so že ali pa še bodo na svojih dvroiščih urejali priklope!? Izgovor je birokratski, a razumljiv: dokler ni dovoljenja, so ostali postopki nemogoči. In še: ljudje naj na dvoriščih kar delajo...?! In še: rok za dokončanje oziroma dovoljenje je bil sredi junija!!!!!

Občan je odkopal tudi do njegovega objekta pripeljane priključke za dobavo plina in optike. Ponudnika slednje (internet, tv, telefonija sta) uradno dva. A do hiše ima občan le kabel T2, ne pa Telekoma. O tem nihče ni imel pojma, občan pa je zdaj "obsojen" na storitve Krčevega imperije, ki je veselo udeležen tudi pri projektu Gorki. Kakšen je torej nadzor nad deli? Kdo je odgovoren za tak spodrsljaj in ali jih ni morda več? In je T2 "osvojil" Bitnje kar mimogrede ob pasivnem državnem podjetju Telekomu kjer vam prinesejo omarico za priključek, a ne vedo, da ga do hiše sploh niso potegnili?

Tako teče projekt Gorki. Odgovornost?