Prosimo, dovolj je: hočemo resnega in odgovornega župana, ki ne bo vsak dan smešil sam sebe. Primer objavljamo in imamo vse podatke za dokaz manipulacije kranjskega (še) župana z mestnimi politiki, ki jih ima pošteno za norce. In javnost, volivke in volivce še bolj.

1.dejanje: župan Trilar po razpadu koalicije zaradi njegove pijanosti, nesreče in razgrajanja po njej skliče mestne stranke in skupine na posvet o beguncih. Ker ni novih dogodkov s tega področja in je Kranj sklep o tem sprejel na seji mestnega sveta, svetniki opozorijo, da naj to ne bo trik za prikaz domnevne enotnosti kranjske politike z županom.

2.dejanje: župan Trilar pristane, da o sestanku brez konkretnih sklepov ali novosti ne bo sesznanjal javnoasti, dajal napačnega vtisa o medsebojnem sodelovanju politike pred izredno sejo prihodnjo sredo kjer bo govora o nezaupnici županu.

3.dejanje: župan Trilar ob 10.02 pošlje sporočilo za javnost medijem kjer fraze"skupaj z županom" ipd. potrjujejo, da so se politiki v mestnem svetu upravičeno bali zlorabe sestanka. Zato se odzove Jani Černe (SD) in obvesti medije, da je župan izigral zavezo in sestanek izkoristil za svoje politične namene.

4.dejanje: župan Trilar pb 14.08 pošlje spremenjeno sporočilo medijem z izgovorm, da so napačno "napisali ime stranke Povezane lokalne skupnosti". Že res, a bistvo in resnica je drugod: župan je odstranil vse sporne zapise prvega sporočila....

NAUK ZGODBE: na Slovenskem trgu 1 imamo vodstvo občine s 50 000 prebivalci, ki vse dopoldne dejansko skuša tako ali drugače manipulirati z javnostjo namesto, da bi delali v naš prid. Naš župan ne zmore priznati napake (sporočilo 10.02) in se skrije za kozmetično spremembo, da bi se rešil iz zagate. Tragično žalostno, župana nevredno in za povrh nečedno. Iz tega se vsaj javnost lahko prepriča, zakaj od nesreče naprej beži od odgovornosti priznanja lastne napake. Tega preprosto ne zmore...

Trma objavlja prvo in drugo sporočilo in ostale dokaze.

Sporočilo za javnost medijem 1
Odziv Jani Černe (SD)
Sporočilo za javnost medijem 2