V sredo bo mestni svet še enkrat več odločal o tem, kako si je bivši župan "izvolil" prvega gasilca oziroma direktorja Tomaža Krišlja, ki je - med drugim - njegov viden podpornik (glej fotografije) in tudi uradni predstavnik Liste Alenke Bratušek in Boštjana Trilarja na lokalnih volitvah. Bistvo: si predstavljate, da Miro Cerar skuša vsiliti enega ministra Marjanu Šarcu in si pri tem pomaga kot pač ve in zna? Da ne? No, v Kranju imamo tako zgodbo. Pa ni problem gospod Krišelj, ki je pač produkt te kolobocije, ki diši po politični korupciji do neba. Kajti jutri bo morda sedanji župan Matjaž Rakovec nastavil nekoga na vodilno mesto, ki je pač njemu blizu (osebno, politično - niti ni pomembno). In bo ravnal tako kot ravna vsak, ki pride na oblast in je to cdelo legitimno: oboroži s s svojimi ljudmi. Kje je potem vzrok za politični požar v Kranju?

1.prvi gasilec je bil sporen že ob imenovanju 2015 (glej seje mestnega sveta, razprave svetnika Zorana Stevanovića tudi v 2017), ker je preprosto kot direktor računalniške firme postal gasilec brez 1 (ene) ure izkušenj (razen v programiranju). Nastavil ga je Boštjan Trilar, ki je imel absolutno večino in pri tem ne gre pozabiti, da je gospod Kejžar potem kmalu "nastavil" za tajnico eno od sotrudnic s kandidatne liste Več za Kranj....

2.prvi gasilec je v času mandata uspel doseči, da je odšel iz Gars Kranj Matej Kejžar = eden najboljših gasilcev-praktikov v Sloveniji, dolgoletni gasilec z neverjetnim ugledom zaradi svojih sposobnosti! Ne presojamo, kdo je za kaj kriv, dejstvo je tole: Kranj je izgubil gasilca, ki je mojster svojega poklica - na lestvi s cevjo v roki, da bo jasno! Za povrh je sindikat GARS zapustilo vsaj 40 gasilcev, ker niso bili zadovoljni s hišnim sindikatom, ki je v dobrem odnosu z - direktorjem.

3.prvi gasilec je sozvočju z bivšim županom Trilarjem naredil vse, da ostane na stolčku navkljub jasnemu stališču, da naj novi razpis poteka po novem, sprejetem odloku. Po njem gospod Kejžar nima možnosti. V igro vskoči Drago Corn (sekretar iste stranke in sotrudnik Trilarja in Krišlja) in izpelje razpis in imenovanje starega novega direktorja. Juhej: zmaga za Trilarja, en človek več ostal na stolčku...

4.kranjski mestni svet prej je obvladoval prejšnji župan, sedanji mestni svet pa je storil zanimivost prve vrste: sporni, zmerjani, osporavani direktor je bil izvoljen z blagoslovom v obliki šestih (6) glasov Zorana Stevanovića in njegovih svetnic in svetnikov. Ozadja trgovine z glasovi, položaji ipd. so jasna, kameleonska sprememba gromovnika "proti elitizmu in korupciji" Za Kranj pa je ena lepših političnih zgodb zadnjih let pa naj kdo to jemlje kakor hoče!

Boštjan Trilar in Drago Corn - predstatvnika stranke, ki je imela prej 8 svetnic in svetnikov, zdaj 3! Prej so imeli župana in podžupana, zdaj nimajo nič. A to seveda ne spremeni prizadevanj za stolčke....pomaga Zoran, pomaga Branko (Grims) in to je to!
Tebi verigo in županski položaj - ampak stolčke za moje kadre branim do konca....