Matjaž Rakovec in Janez Černe sta prepričala dovolj svetnic in svetnikov, da niso več podprli Tomaža Krišlja kot direktorja gasilcev. Glasovanje je bilo prepričljivo in jasno in odločno - prej pa uvod, ki se ga ne bi sramoval Hollywood!

Drama je bila seja kot celota. Pred mesecem ali dvema je svet potrdil Tomaža Krišlja v nadaljevanki o Trilarjevih kadrih na občini, v javnih zavodih in še kje. Jeziček je bil Zoran Stevanović (zdaj vzdržan in s tem proti) in njegovi, a tokrat je neenakopraven boj padel na pleča bivšega župana. Vmes je dramo začinil še občinski uradnik Sašo Govekar, ki je malce razkril še blišč in bedo za gasilskimi zidovi na Zlatem polju. Bilo je - težko prebavljivo!

Komedija so bili posamezni vložki. Glavni: kdo kje sedi in katero številko ima pri glasovanju in zaplet je bil kolosalen, ker se stvari niso ujemale čeprav je glasovalni stroj beležil točne izide. Smešno je bilo, ko se je bivši župan spotaknil ob najete strokovnjake (odvetnik Ravnikar), mi pa se seveda spomnimo, kaj in koga je plačeval sam, ko je imel to možnost.

Happy end je bil kakor za koga: mestni svet ni dal soglasja direktorju, ki ga je izbral svet zavoda. Sledi verjetno nov razpis, razrešitev direktorja in kakšna pravna bitka. A slednjih že do zdaj ni manjkalo. Je pa res, da je očitno stanje pri gasilcih kar alarmantno in bo treba delati temeljito, da bo drugače. Ko smo poslušali o spornih nabavah, ki gredo v milijone, smo se vprašali: morda pa boj za stolček ni političen ampak je - kot običajno - treba v spomin priklicati tiste, ki so ujeli Ala Caponeja: "Slediti je treba denarju!" (našemu, kajpak !!!)

Zoranovi so zdaj posredno podprli Rakovca, na prejšnjem glasovanju pa Trilarja....
Podžupan Černe je jasno opisal stanje pri poklicnih gasilcih in tudi odnos direktorja do nove oblasti....