Igor Velov bolj ali manj ni dosegljiv za javnost - ampak za Trmo je spregovoril! Komentiral je okoliščine dogajanja na seji kjer je bila izglasovana nezaupnica: "Pustimo ob strani proceduralne napake ob moji razrešitvi, ker niso pomembne. Trdim, da je razrešitev nepotrebna. Preprosto to pomeni, da Komunala do jeseni novega direktorja ne bo imela, ker Kranj nima novega predstavnika v skupščini in to pomeni pač posledice."

Ali niste bili vi "krivi" za to, da je seja skupščine odpadla?

"Ni odpadla. Jaz sem imel prej nesrečo, počilo je noro, šla je pnevmatika. Na sejo me je pripeljala žena in bil sem v stanju kot sem bil. Seja ni odpadla, mi smo jo želeli nadaljevati kasneje. Zato nisem kriv za morebiten zaplet z direktorjem kjer moram itsak spoštovati kadrovsko politiko občine, aktualne oblasti, ki me je postavila zas predstavnika. Ker je postopek že v fazi, ko bi ga zlahka dokončali, je zato razrešitev vsekakor to odmaknila."

Kaj se dogaja zdaj z vami, od nesreče in posledic je že časovna distanca?

"Nisem še v redu, to lahko povem. In seveda bom glede na izgubo službe iskal novo in delal, ker moram preživeti družino. To je vse kar trenutno lahko dodam glede na to, da gre tudi za osebno zadevo," je dejal ekskluzivno za Trmo Igor Velov, ki se sicer v javnosti ne pojavlja in uradno vsega dogajanja ni komentiral, za naš spletnik pa je spregovoril.

Trma daje priložnost vsakomur, ki želi kaj povedati. Mnogo vprašanj v "aferi Velov" še ostaja odprtih. Nekaj je jasno: posledice dogajanja ob nesreči (policija obravnava dogodek) in po nesreči so nesporne - kranjski politik je izgubil službo v državni upravi (direktor agencije za varnost prometa), razrešili so ga tudi mestni svetniki kot predstavnika v skupščini Komunale. O vsem tem pa je ponovil svoje vprašanje: "KAJ PA SEM TAKEGA NAREDIL?"