Robert Nograšek (za prijatelje Nogra) je Kranjčan, ki je do zdaj živel v treh različnih okoljih Kranja in ga dobro pozna. Tako dobro, da je želel postati župan, podprla pa ga je vladajoča LMŠ. Zdaj je mestni svet sprejel sklep, da bo finančnik po stroki drugi poklicni podžupan (Kranj ima glede na velikost občine lahko sicer 3): "To me veseli, ker mislim, da je dela dovolj. Župan se ne more "raztrgati", ogromno dela sicer opravi kolega Janez Černe, sebe vidim zlasti kot pomoč pri razvoju krajevnih skupnosti. Tudi sam zdaj živim izven mesta, na desnem bregu Save."

Sodite k Marjanu Šarcu, njegovi listi - od kod ta odločitev?

"Lahko povem novost: v Kranju imamo od maja tudi "podružnico" in delujemo na terenu. Za LMŠ sem se ob lokalnih volitvah opredelil zaradi izziva in prepričan sem, da sem storil prav. Prej nisem bil posebej aktiven, zdaj je drugače."

Kranj potrebuje povezavo z vlado, ker se tam sprejemajo odločitve....

"Vsaka občina to potrebuje, a ni treba tega razumeti narobe: prav je, da tako veliko okolje ima tudi v Ljubljani vpliv in povezavo, a izven ustaljenih norm in predpisov in zakonodaje ne gre. Sam bom vedno po najboljših močeh pri tem pomagal, konec koncev sem zato dobil podporo sveta za poklicno funkcijo."

Ljudje vas (pre)malo poznajo?

"Malo sem naredil za prepooznavnost s kandidaturo, zdaj bom moral to doseči z delom. Sicer pa sem se ukvarjal z marsičem, stopil sem na oder kot amaterski igralec, družina je kolesarska, vedno sem bil povezan z naravo, ker sem doma z Rupe, živel pa na Planini in zdaj sem na Bregu ob Savi."

Funkcija je politična, vi pa ste bili predvsem finančnik...

"Na koncu podjetnik za svetovanje, prej v hotelskem biznisu, nasploh pa na področju financ. To bo zame nova izkušnja in želim biti podžupan vseh Kranjčank in Kranjčanov, v lokalnem okolju je pretirano politikanstvo odveč - gre za interese, potrebe vseh nas, ki tu živimo."