Novica je bila bombastična: 12.11.2018 se je župan Boštjan Trilar pohvalil s podpisom pogodbe o gradnji telovadnice in učilnic pri OŠ Stane Žagar in "pozabil" povedati:

1.Za gradnjo in tudi podpis pogodbe ni priskrbel ključnega dokumenta, gradbenega dovoljenja. Pogodba je bila zato podpisana s pogojem, da velja, ko bo dovoljenje pridobil. Tega javnosti ni povedal, še manj razložil, čemu je tako pogodbo sploh podpisal, razen v prid sopodpisnika, ki bi lahko z gradnjo začel jutri ali pa čez 20 let...

2.Javnosti ni povedal, koliko bo taka gradnja stala. Po prosti oceni strokovnjakov, bi gradnja na kredit občino stala manj kot 3 milijone evrov - ob tako "ugodni" pogodbi pa najmanj 6,5 milijonov. Razliko bi Kranj plačal med trajanjem javno-zasebnega partnerstva v žep partnjerja, Gorenjske gradbene družbe, ki je bila edini ponudnik.

3.Enak recept je iznajdljivi župan že patentiral v Stražišču kjer je cena telovadnice najmanj podvojena, zaradi dragih ur najema pa domača mladina popoldne vanjo ne more. Da o tem, da so jo "skrajšali" tako, da v njej ne bo rokomentnih tekem, ne pišemo.

4.Boštjan Trilar je javnosti zamolčal, da se je zaradi nesposobonosti ustvarjanja dialoga in rešitev zapletel v spor z okoliškimi lastniki stavb, ki so gradnji nasprotovali, ustavili izdajo gradbenega dovoljenja. Kljub astronomskemu bremenu za proračun, je župan vse to javnosti zatajil.

ZDAJ JE TRMA IZVEDELA, DA SE REŠITEV BLIŽA: TELOVADNICA BO, A NE VEČ V TAKEM PARTNERSKEM ODNOSU, KI JE SILNO UGODEN ZA ENEGA PARTNERJA. NJENA PROSTORSKA REŠITEV BO DRUGAČNA IN S TEM MARSIKATERI RAZLOG ODLAŠANJA ODPADE. CENA TELOVADNICE BO BISTVENO NIŽJA, PROBLEM BO REŠEN.... SPRAŠUJEMO SE, ALI BO MESTNI SVETNIK VEČ ZA KRANJ BOŠTJAN TRILAR KOT BIVŠI ŽUPAN JAVNOSTI POJASNIL POTEK PROJEKTA, KI GA JE TAKO HVALIL? NE POZABITE: ZA TELOVADNICO V STRAŽIŠČU GRE IZ PRORAČUNA VSAK MESEC 30 000 EVROV, 15 LET!!!!!!

Bo obveljala drugačne rešitev, nižja cena in isti cilj? Počakajmo na konec te kolobocije bivše oblasti....