Zdaj je jasno: na spletni strani državne revizijske komisije so "raztrgali" pogodbo med Floro sport in Mestno občino Kranj glede urejanja zelenih površin. Bolje zapisano: raztrgali so tiste, ki so jo pripravili. Najbolje rečeno in zapisano: raztrgali so bivšega župana Kranja Boštjana Trilarja, ki je pogodbo podpisal več kot 10 dni po volitvah, ko je že bil izvoljen novi župan. In tega mu po rokih, ki so za take pogodbe potrebni in obvezni, ni bilo treba.

Bistvo vsebine odločitve na državni ravni: Trilarjeva oblast je skozi ves postopek dva ponudnika (drugi je iz Novega mesta) obravnavala precej drugače, da o spremembi končne cene ne pišemo. Zakaj se je to dogajalo v prid podjetja, ki je nekoč "stanovalo" streljaj od doma bivšga župana, naj pokažejo vsi potrebni postopki. Nesporno je nekaj: izbran je bil ponudnik, ki mu je ob strani stal naročnik, če zapišemo preprosto. Drugega so "odpikali", če zapišemo preprosto.

Razumeli bi še nekako napako, če bi na koncu Kranju urejali zelene površine zaradi tega ceneje. Pa jih ne (bodo). Ravno nasprotno: cena se je - glej čudež - dvignila. In se lahko še, če bodo mleli sodni mlini o vsem skupaj. Naključja? Ne vemo in ne ugibamo. Napake? Nesporne in dokazane. Tokrat ne gre za kako politično odločitev, gre za ravnanje mestnih uradnikov (in/ali zunanjih izvajalcev) in bivšega župana. Kdo česa ni napravil? Kdo je komu naredil "uslugo" in zakaj in - po čem? Vse to so vprašanja tudi za izredno sejo mestnega sveta v četrtek. Kjer bodo svetniki (po dosedanjem dnevnem redu) reševali drugo šlamastiko, ki je sicer manj boleča zaradi vsote, a dobesedno škodljiva za naš Kranj. Ko je šlo za gasilski stolček, je bivši župan v svoji razpravi večkrat poudaril, da se je pod njegovo oblastjo delalo zakonito, dobro....in terjal dokaze, če temu ni res. Zdaj so tu. Opremljeni s številkami. Odgovorni naj jih ocenijo in storijo vse, da bomo končno vedeli, pri čem smo. Trma je medij, ki na to opozarja kot je to storila ves čas svojega delovanja.

Prvi opozoril na možno korupcijo v času vladanja Boštjana Trilarja in odstopil kot podžupan - Primož Terplan (SMC)
Prejšnji mestni svet - mnogi so svetniki tudi v času Matjaža Rakovca. Kako bodo ukrepali?
Vehovec in Piškurjeva (poleg Trilarja) predstavljata Več za Kranj in stranko Alenke Bratušek v tej sestavi mestnega sveta.
Bil opozicijski glas svarila pred početjem Trilarjeve oblasti - danes mora reševati njene napake: Jani Černe, prej svetnik SD, zdaj podžupan.