Mohor Bogataj je bil kampeljc: tako rekoč poslavljal se je z županskega stolčka in je na hitro "odprl gradbišče" pri Prešernovem gaju, plačal gradbincu 350 jurjev in...odšel.Minila so 4 leta preden je tik pred odhodom še zapravil lepe denarce.

Boštjan Trilar je bil kampeljc: ni še dobro sedel na županski stol, ko je ustavil vse dogajanje pri Prešernovem gaju in že ga je odneslo bogvekam, ko je bilo ob gaju še vse enako.Minila so 4 leta.

Usoda nekdanje OŠ Simon Jenko pa Ekonomske šole je tragična: država jo je Kranju podarila, mi pa smo z njo delali kot svinja z mehom. Menjavali smo projekte, zamisli in rešitve - za povrh pa nam je stalno manjkalo šolskih oziroma zlasti - predšolskih prostorov (vrtcev). Zdaj so ob Prešernovem gaju zabrneli stroji, končno bomo z evropskimi sredstvi in občinskim vložkom uspeli oživiti stavbo, ki je leta in leta (po volji naših oblastnikov) propadala. V njej bodo šolski prostori in vrtec, lepša poglavja so na vrsti za objekt v elitnem delu središča Kranja. Lahko se le še vprašamo, zakaj je bilo treba čakati leta in leta na to? Da seveda ne pišemo o tem, kako so se menjale vsebine (od glasbene šole do....) stavbe, ki ima svojo sestrico - podružnico OŠ Simon Jenko. Končno je torej končano grdo poglavje zgodovine stavbe, ki je bila nekoč v poletnih mesecih tudi del Gorenjskega sejma, ki ga prav tako že desetletja ni več, sejmišča pa tudi ne. Naslednje leto bomo to kranjsko sramoto dejansko pospremili z dobrodošlico otrokom, ki jo bodo napolnili. Treba je priznati, da se je boj za evropski denar začel že v času prejšnjega župana, a bi ga vseeno radi vprašali, kaj je mečkal in čakal in cincal do konca mandata, vsko leto pa mu je pred vrati vrtcev ostalo preko 100 malčkov?!

Trma odkriva: evropska sredstva so odločilna!
Trma se spominja: generacije so obiskovale te prostore...
Pogled na Prešernov gaj: šola sredi Kranja!