Spodaj podpisani trdim, da sem od prvega dne, od leta 2011 in do danes vse stroške Trme (spletnika z 9 let dolgo tradicijo) plačal sam. Iz svojega žepa. Ne podjetje, ne politik, ne direktor, ne donator mi ni dal niti centa. Preprosto: tako sem se odločil. Lahko kdorkoli zmajuje z glavo ali mi oporeka, se posmehuje in huduje - ni problema. Trma je z vsemi stroški izhajanja, objavljanja ipd. pač projekt kjer dobiček ni bil in ni glavna tema. Dobiček v številu bralcev, to že. Dobiček v tem, da jo berejo prijatelji in sovražniki, nedvomno. Dobiček v tem, da je obstala, ko so ji in ji še strežejo po življenju, zagotovo.

Zakaj to pišem? Ker je treba vedeti, da Trma ni objektivna, je pa kranjska. Da mi priznamo, da imamo svoje stališče, ki je lahko deljivo še s kom. Ne priznamo pa, da nam ga je lahko vsiliti. Zato smo bili in smo trn v peti tistih, ki tega ne razumejo. In za razna trobila vseh vrst prisegajo, kako so objektivna in ugledna ipd., mi se pa zabavamo: nas ni sram zapisati, da podpiramo tiste, ki delajo dobro in mi to zaznamo. Zato pa se tudi raznih političnih in medijskih mogotcev nismo ustrašili, ko so nas zaustavljali, ne pa ustavili.

Trma nima stroškov, ker niso merljivi z ugodnjem, da jo imamo, jo pišemo in ustvarjamo. Mnogi so se že spraševali, koliko vse to stane? Kdo vse to plačuje, neposredno ali posredno? Razpisujemo nagrado, če najde kdorkoli kjerkoli en sam cent, ki je bil Trmi podarjen ali plačan za to, da je.

To je naša največja moč, zato nam ljudje verjamete. In pri tem (kot velikokrat) dodamo: pa oprostite nam napake, opozorite nas nanje, zmoremo opravičilo - zagotovo. Kajti tistih brez napak je toliko, da Trma nikdar ne bo ob vsebino....Pomislite: kakšen bi bil Kranj brez Trme? Lepši, bolj miren? Ali pa bi bil le - drugačen?

Naš okcvir, vsebina in sploh: bistvo Trme!
Prijatelji Trme....brez njih je ne bi bilo!
Prijatelji Trme ....hvala za vse!
Trmator je navijač - vedno za Kranj in Triglav!
Z ognjem nad Trmo 2013....