5,5 milijonov bo stala telovadnica v Stražišču, ker se je župan Boštjan Trilar odločil /svet pa potrdil/ za javno zasebno partnerstvo, gradbena cena telovadnice pa je manj kot 2,0 po najboljši ponudbi. Vsak mesec GGD (edini partner!!!) plačujemo 30 000 ali 360 000 letno ali....

7,5 milijonov bi stala telovadnica OŠ Žagar (+6 učilnic), če bi sledili istemu receptu. Mimogrede: nadzorni odbor občine Kranj je županu Trilarju odsvetoval (=prepovedal?) ponovitev recepta iz Stražišča, a slednji temu ni sledil. Ker ni uspel (in ga še danes ni....) gradbenega dovoljenja, je "z odložnim pogojem" zavezal vse nas, da teh 7,5 milijona nekoč plačamo GHD.

Župan Matjaž Rakovec ne želi plačati tega zneska in bi telovadnico gradil z evropskimi sredstvi in ekološkim skladom. Naložba bi občino /vse nas/ stala milijon, ostalo (1,7 milijona) bi počrpali iz virov, ki so na voljo.

Vprašanja mestnim svetnikom in vsem nam:

*zakaj je bivši župan ob podpisu pogodbe novembra 2018 zamolčal javnosti in mestnemu svetu dejstvo, da ni pridobil gradbenega dovoljenja?

*zakaj je bila podpisana pogodba z odložnim pogojem, če projekt še danes ni mogoč?

*zakaj ne izbrati cenejše rešitve problema

Opomba: gradbinec, ki pozna vsaj eno od zadev, nam je povedal, da "se je v Stražišču izgubil milijon" (TO JE NJEGOVA NAVEDBA, KI JE NE MOREMO PREVERITI IN ZATO OSTAJA NAVEDBA), kakšen znesek komu prinaša sporna pogodba spornega projekta po sporni ceni?

Pomislek: zakaj je komu v interesu graditi na enak način z vedno istim partnerjem??? Slediti je treba denarju, kajne? Tako so ujeli Ala Caponeja....

Bi bil tudi vrtec v Bitnju zalogaj za "odlično partnerstvo" pa ne vemo...