Pomlad 2019: pojavita se dve anonimki in povzročita kar precej razburjenja v Kranju /v eni je napisano, da bo Miran Šubic zaposlen na MO Kranj, v drugi pa je objavljena napačna pogodba podjetnika z občino/SPOROČILI STA BILI RAZPOSLANI KOT OČITEN POSKUS, DA BI DO SODELOVANJA NE PRIŠLO

Jesen 2019: stranka Več za Kranj (podpisan IO Več za Kranj) v Gorenjskem glasu objavi plačan oglas kjer ne manjka namigov, podtikanj ipd. Malo kasneje po Kranju trosijo še (duhovita risba, iskreno priznamo) letak, ki namiguje na to, da je podjetnik plačan za Trmo in ne tisto, kar dejansko dela za MO Kranj. Svetnik in bivši župan Boštjan Trilar (Več za Kranj) zahteva obravnavo na seji mestnega sveta kjer pa z veliko večino (1 sam glas proti) mestni svet potrdi ugotovitve revizije in drugih postopkov:pogodba ni sporna in ni nezakonita. Pravno mnenje ovrže vse obtožbe, ki so brez dokazov oziroma celo nesmiselne. Politično je zadeva končana s porazom Trilarja&Več za Kranj.NESPORNO JE BIL TO HUD POLITIČEN PORAZ BIVŠEGA ŽUPANA.

Zima 2019: razsodišče Oglaševalske zbornice Slovenije s pravnomočno razsodbo "obsodi" oglas stranke + ravnanje medija. Obema naloži, da s takim početjem takoj prenehata in obenem dodaja, da so bila kršena pravila oglaševanja oziroma je bil Miran Šubic prikazan v oglasu omalovažujoče, slabšalno. S TEM JE VEČ ZA KRANJ DOŽIVEL NOV PORAZ SVOJEGA POČETJA.

Komentar: S svojim pisanjem je šel Miran Šubic na živce prejšnji občinski oblasti. Javnosti je odkril nekaj spornih početij pri telovadnici v Stražišču, pri OŠ Stane Žagar, opozoril je na preplačano vzdrževanje zelenic in še marsikaj. Kot urednik in ustanovitelj spletnika Kranjska trma je milijonske posle prejšnje oblasti razčlenil do potankosti, prav tako tudi odnose med županom Trilarjem in njegovimi političnimi=strankarskimi sodelavci pri poslih z MO Kranj. Pri tem ni nihče nikdar skival pogodbe z MOK, niti njene vsebine, niti vsote izplačil, ki znesejo 2500 evr bruto mesečno (ocena) kar pa pomeni vse davke državi, plačo, vse materialne stroške ipd. - to bi pomenilo cca 1300 neto plače.

Zaključek: S celotno kampanjo je podjetnik seveda utrpel posledice. Slednje so merljive in znane. In glede na razplet je pričakovati, da bodo posledice ovrednotene. V evrih. Kajti Več za Kranj je v svojih zapisih omenjala, da bo podjetnik zaslužil 100 000 evrov. Ker je pogodba omejena na 20 000, je torej škoda....? Kajti pogodbe občina ne bo podaljšala, je jasno mestni svet seznanil župan Rakovec......