Pol milijona "klikov", preko 400 bralcev vsak dan, toje kr.trma.si. Lastna hvala se sicer valja pod mizo, ampak na mizi so pa dejstva. Spletna stran, ki je na voljo vsakomur zastonj, je dejansko živa. Tudi na socialnem omrežju, tudi z novicami in še čem. Včasih njen obseg presega zmožnosti vseh, ki ji dajemo življenje. Kljub temu pa je že do zdaj presegla pričakovanja. Predvsem zato, ker jih dejansko ni bilo.

Kranjska medijska lakota pa je logična. Če imate na vsakem koraku trobila, ki pač zaradi oglaševanja in drugih oblik financiranja morajo biti "lojalna" do vsake oblasti in ritolizniška do njenih predstavnikov, je lažje. Ker mi nismo od nikogar. Dejansko. To je sicer vedno nevarna fraza, ker objektivnega novinarstva, še manj medijev pač ni. Vedno je kak zadržek, vedno tudi malo "avtocenzure", ampak: verodostojnost dokazujejo bralci.

Poneumljanje ljudi je posel za medije in politiko. Ste pomislili, da je Kranj zapravil največjo naložbo v zgodovini, se zadolžil do vratu, a se tega ni lotil kaj posebej aktivno noben "lokalni" medij? Kako bomo jutri plačevali komunalije, koliko bo stal ta spodrsljaj "mohoričice"? Izziv kot nalašč za vsakogar, ki tu živi. Kajti mandat štirih let bo minil hitro in v prazno, o tem skoraj ni dvoma. Mediji? Mediji pa bolj ali manj pustijo, da se po starem pregovoru "svinje menjajo, korita pa ostanejo"!

Tudi mi smo še dolžniki. Zato prošnja ostane: da bi (z)vedeli več, nam kaj pišite na trma.sem@trma.si in kmalu bo milijon klikov in še več bralcev. Kranj si to zasluži.