Pohvalno: gorenjski poslanci in še kdo hočejo gorenjsko univerzo. Če jo ima že vsaka vas, jo bo imel tudi Kranj. Konec koncev je vladajoča kranjska koalicija ugotovila, da je projekt nastajanja univerze treba podpreti tudi v proračunu - z 10 000 evri. Res jasen znak, kako goreče smo za to doma!

Pa nas bodo podprli tudi drugi. Nabor možnih kandidatov za podporo naši univerzi ni kratek. Na "kranjski Sorboni" kot so včasih ljubkovalno imenovali fakulteto je namreč gulil klopi sam minister Vinko Gorenak. Policist z doktoratom pa ni edini - dr. Iztok Podbregar je bil šef naših "špicljev" in celo na koncu šef stranke v zatonu, LDS. Zanimiva bi bila tudi povezava med tem, kje je nekoč fakulteta gostovala in najemala prostore s tem, kdo vse je bil priden študent. Npr.: nekdanji Gorenjski sejem je dakal prostore fakulteti, spotoma je direktor Franci Ekar postal magister. Pridnih nasploh ni manjkalo, s ponosom se FOV spominjajo mag. Marko Pogačnik (poslanec), Karin Škufca (fotomodel), dr. Miha Brejc (nekdanji šef slovenskih "špicljev") in tako dalje.

Gorenjsko univerzo torej hočemo in želimo. Zanjo se sicer borimo v času, ko je parlament v izdihljajih. Toda naš poslanec Branko Grims je šef odbora, ki lahko zadevo požene naprej. Ko je poganjal naprej "projekt Gorki", nas je zabolela glava. Več sreče tokrat? Bomo videli. Vsekakor pa je prav, da imamo tudi mi svojo Dobo (kot Štajerci s Kanglerjem in ponarejeno diplomo), da ne bomo ostali samo pri EDC in bomo "akademski"!

In za konec ne pozabimo še na res pomembnega študenta, župana univerzitetnega mesta Mohorja Bogataja. Tudi on je organizator dela. Pa saj to se vidi, kajne? Pa občuti tudi...