Šenčurjani nam uvažajo smeh na vsako pustno soboto. Ker imajo tudi poslovno cono, Kranj pa ne. Ker so boljši v košarki od mesta, ki je dalo vrhunske slovenske igralce pod koši. Ker so kraj kjer ljudje živijo s svojo vasjo, občino.

Maske pa bodo padle tudi v Kranju, o tem ni dvoma. Ste videli nasmejanega poslanca Branka Grimsa na Kongresnem trgu? Mi pa vam bomo odkrili kranjskega politika njegove stranke, ki je lahko mnogo bolj nasmejan - ker je mestno in državno blagajno pomolzel za desettisoče evrov! Ta se šele lahko smeje in sprašuje, kdo je ukradel državo! Pa ne, da bi imeli kaj proti tej ali oni stranki, temu ali onemu posamezniku. A kranjsko močvirje ponuja ravno tisto, kar smejoči poslanec nikdar ne pove: kako ščiti s svojo stranko koalicijo plenjenja. In nam zraven prodaja še ideologijo, ki sodi pol stoletja nazaj! In zagovarja poštenost!? In načelnost!?

Maske bodo padle in tudi kranjska oblast bo prej ali slej morala položiti račune. To je tista oblast, ki je človeka sposobna na prefrigan način spoditi iz službe, ker preveč ve. Ali sprašuje. To je tista oblast, ki je s trdnim zavezništvom (in levi in desni in vsi ostali so pri tem všteti brez izjeme) dosegla, da smo provinca. V razmišljanju in dejanjih.

Maske snema tudi naša Trma. In še enkrat: vse bolj pogosto se nam oglašajo ljudje, ki nas berejo in opozarjajo. Ponujajo razmisleke in podatke. To pa je najboljše, kar se nam lahko zgodi. Ker nismo nezmotljivi, še manj absolutno pravični in najmanj pristojni za sodbo o vsem in vsakomur. Smo taki kot smo, bi rekel Srečko Katanec. Toda pol milijona klikov tudi nekaj pove. Zato bodo maske še padale....